Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το κοινό σου - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το κοινό σου

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ανοίγει την αυλαία για το Alfredo’s Garden Summer Festival με μια μοναδική συναυλία.  Γεμάτος θετική ενέργεια έρχεται για να μας παρασύρει με όλες τις παλιές και νέες του επιτυχίες «πιο πολύ απ’ όσο φαντάζεσαι».   Με αφορμή την πολυαναμενόμενη συναυλία με τα πιο γνωστά και τρυφερά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, μιλήσαμε με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Συνέντευξη στον ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

Είσαι ένας πολύ παραγωγικός καλλιτέχνης που μας είχε καλομάθει κυκλοφορώντας τακτικά νέα τραγούδια που γινόταν επιτυχίες μέσα σε λίγες μέρες. Τι ήταν αυτό που φρενάρισε τη δημιουργικότητά σου για κάποιο διάστημα;

Η δημιουργικότητα  είναι μια πολύ καθαρή δυνατότητα του ανθρώπου που όμως έχει και  μια πρακτική δυσκολία.  Δεν έρχεται πάντα  όταν την καλείς. Η ίδια αποφασίζει τις επισκέψεις (γέλια). Υπάρχουν περίοδοι για τον καθένα μας έντονης  δημιουργικότητας σε ότι κάνουμε και περίοδοι χαμηλής ή μέτριας ή και ελάχιστης – όπως θέλετε πέστε το. Αυτός είναι ένας φυσικός κύκλος της ζωής ή  μία κλίμακα γεμάτη από νότες που την ανεβοκατεβαίνουμε. Σε συνδυασμό τώρα με  μερικούς ακόμη παράγοντες ενδογενής – αλλά και εξωτερικούς- κάπως έτσι φρενάρουν ή τρέχουν οι μηχανές μας.

Σε δημιουργικό επίπεδο κρίνεις πως είναι ωφέλιμες για την δημιουργικότητα του καλλιτέχνη κάποιες απουσίες;

Η απουσία για ένα μικρό διάστημα μοιάζει αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει και αυτή την μέγιστη προσοχή όπως και η παρουσία. Αν γίνει κατά κάποιο τρόπο σωστά τότε βοηθάει στην περισυλλογή και ενδοσκόπηση σε σχέση με την δημιουργικότητα και τους στόχους του ενδιαφερόμενου. Κάθε μικρή ή μεγάλη περίοδος ανάπαυλας ανάλογα με τον τρόπο  που γίνεται είτε βοηθάει είτε τα κάνει ακόμα χειρότερα!!

Θεωρείς πως ωριμάζοντας καλλιτεχνικά θα πρέπει να αλλάξεις το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι;

Είναι δύσκολο να είσαι σίγουρος για το κοινό  στο οποίο απευθύνεσαι. Πραγματικά δεν το γνωρίζεις. Αλλάζει καθημερινά , ανανεώνεται , μεγαλώνει, εμφανίζεται καινούριο… κ.ο.κ Ότι  αλλαγές  συμβούν θα  γίνουν στην πράξη . Στην διάρκεια του χρόνου.

Έχεις εμφανιστεί σε μεγάλες πίστες αλλά και σε μεγαλειώδεις συναυλίες… Πού εκφράζεσαι καλύτερα;

Νομίζω ότι από την αρχή φάνηκε ότι ο φυσικός χώρος της μουσικής μας είναι περισσότερο οι συναυλίες. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χώροι υπέροχοι που έχουν μεγάλο καλλιτεχνικό και επικοινωνιακό ενδιαφέρον . Έχουμε εμφανιστεί σε αρκετούς και ελπίζω να συνεχίσουμε.

Πιστεύεις ότι η συνεχόμενη κρίση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, επηρέασε τη μουσική σκηνή και πώς;

Η συνεχόμενη κρίση επηρεάζει τους πάντες ! Η διάρκειά της είναι οδυνηρή για πολύ κόσμο. Στην μουσική βιομηχανία ήταν το κερασάκι στην τούρτα της δικής της κρίσης, λόγω εξαφάνισης του φυσικού προϊόντος (cd). Δεν είναι εύκολο πια να επενδύσει κανείς σε μια καινούρια παραγωγή. Έτσι οι περισσότεροι νέοι δημιουργοί τα ετοιμάζουν μόνοι τους είτε εύκολα είτε δύσκολα. Στο τέλος βέβαια η μουσική θα συνεχίσει τον δρόμο της. Πάντα και παντού με οποιαδήποτε τρόπο θα γράφεται και θα παίζεται η μουσική.

Θα ήθελες να μας μιλήσεις για τη συμμετοχή σου στην καμπάνια της ΕΛΠΙΔΑΣ;

Είναι μεγάλη μου τιμή να συμμετέχω με τις δικές μου δυνάμεις στην αξιέπαινη προσπάθεια του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ. Ευχαριστώ όλους και κυρίως τη πρόεδρο του συλλόγου κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την ευκαιρία που μου έδωσε.

Στη συναυλία της Πέμπτης  θ’ ακούσουμε κάποια καινούρια τραγούδια;

Στην συναυλία στον κήπο του Βεργίνα θα έχουμε  και παλαιότερα αγαπημένα αλλά και καινούρια τραγούδια που θα παρουσιάσουμε. Το τελευταίο διάστημα κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ μεγάλης διάρκειας τι «Έρωτας Αγκάθι» και το «Da Capo», πολύ σημαντικά για εμένα αυτή την στιγμή (για αρκετούς λόγους), από όπου και οι επιλογές των νέων μας τραγουδιών. Ευχαριστώ την Λίνα Νικολακοπούλου αλλά και την Δήμητρα Γαλάνη για την μοναδική συμμετοχή και στήριξη στην δημιουργία αυτών των άλμπουμ (η Λίνα Νικολακοπούλου στίχοι και ιδέες στο «Έρωτας Αγκάθι» και η Δήμητρα Γαλάνη καλλιτεχνική επιμέλεια στο «Da Capo».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ