Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Βιοτεχνικό και Ελληνορωσικό Επιμελητήριο (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Slider Επιχειρήσεις Οικονομία

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Βιοτεχνικό και Ελληνορωσικό Επιμελητήριο (ΦΩΤΟ)

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με αφορμή την ίδρυση παραρτήματος του τελευταίου στην πόλη. Σε εκδήλωση που έγινε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ελληνορωσικών εμπορικών σχέσεων, με στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στη ρωσική αγορά.

«Το 2017 οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρωσία παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 8,8% σε σχέση με το 2016, όπως αύξηση παρουσίασαν και οι εισαγωγές από τη Ρωσία. Παράλληλα, φέτος είχαμε 800.000 αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία», σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Τάσος Καπνοπώλης. Η εκδήλωση της υπογραφής του μνημονίου οργανώθηκε με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία την Παρασκευή.

«Επιχειρούμε να υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων», είπε στο χαιρετισμό του ο πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξάντερ Σερμπακόφ, αφήνοντας πάντως αιχμές ότι «δυστυχώς η κατάσταση των εμπορικών μας συναλλαγών καθορίζεται από το καθεστώς των κυρώσεων. Βέβαια η Ρωσία έχει πάρει τα αντίμετρά της», όπως χαρακτηριστικά είπε, εκφράζοντας πάντως την ελπίδα ότι το παράρτημα του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου θα συμβάλει στην εντατικοποίηση των εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών.

Τον πρόεδρο του νεοσύστατου παραρτήματος του Επιμελητηρίου Π. Σκαρλάτο, παρουσίασε ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, Δ. Μπακόλας, ο οποίος υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Κ.Κ.

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο στο δήμο Θεσσαλονίκης;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ