Μοίρασε 682 χρόνια φυλάκισης το Κακουργιοδικείο σε διακινητές μεταναστών - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Μοίρασε 682 χρόνια φυλάκισης το Κακουργιοδικείο σε διακινητές μεταναστών

Μοίρασε… εκατοντάδες χρόνια φυλάκισης το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για τέσσερις Πακιστανούς που συνελήφθησαν για εκβίαση και αρπαγή 74 μεταναστών, που είχαν οδηγήσει σε αποθήκη απαιτώντας χρήματα για να τους αφήσουν ελεύθερους. Συνολικά καταδικάστηκαν σήμερα σε 682 χρόνια φυλάκιση, όμως εκτιτέα από αυτά για τον καθένα είναι μόνον τα 8 χρόνια, καθώς τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Πρόκειται για την υπόθεση που αποκαλύφτηκε στις 18 Μαΐου 2019, όταν σε εγκαταλειμμένες αποθήκες κοντά στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης η αστυνομία σε έφοδο βρήκε 74 μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές που είχαν μεταφερθεί από τον Έβρο με φορτηγό. Κρατούνταν από τέσσερις ομοεθνείς τους μέχρι να πληρώσει ο καθένας από 1.500 έως 2.200 ευρώ και να αφεθεί ελεύθερος και μάλιστα σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν τους επέτρεπαν να έχουν πρόσβαση σε νερό και τροφή.

Η αστυνομία είχε συλλάβει δύο αδέρφια που είχαν τον ρόλο του φύλακα των μεταναστών κρατώντας μάλιστα και απειλώντας τους εγκλωβισμένους με ξύλινα κοντάρια, έναν ομοεθνή τους για την οργάνωση τόσο της μεταφοράς όσο και της κράτησης αι έναν ακόμη για ηθική αυτουργία στα αδικήματα της εκβίασης. Και οι τέσσερις αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο πρώτος είπε πως δεν είχε σχέση, τα δύο αδέρφια ότι αναγκάστηκαν και ανέλαβαν αυτόν τον ρόλο για να μην πληρώσουν και οι ίδιοι χρήματα στους διακινητές και ο τέταρτος ότι ήταν μεταξύ των διακινούμενων μεταναστών και πήγε να βρει τον ξάδερφό του όταν έγινε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώτο, που θεωρήθηκε βασικός διακινητής ο οποίος οργάνωσε και την απαγωγή σε φυλάκιση 459 χρόνων για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και διευκόλυνση εισόδου αλλοδαπών. Η ποινή του έπεσε στα κατώτερα όρια της φυλάκισης, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Τα δύο αδέρφια καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 74 χρόνων καθώς του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, της μετεφηβικής ηλικίας και του σύννομου βίου, ενώ ο τέταρτος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 149 χρόνων και του αναγνωρίστηκαν τα ίδια ελαφρυντικά. Όλοι τους θα εκτίσουν ποινή 8 ετών φυλάκισης και ήδη είναι στις φυλακές από την ώρα της σύλληψής τους.

 

Κώστας Καντούρης 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ