Μονιμοποίηση 20 συμβασιούχων ζητά το Σωματείο Εργαζομένων Θεαγενείου - Karfitsa.gr
Slider Υγεία

Μονιμοποίηση 20 συμβασιούχων ζητά το Σωματείο Εργαζομένων Θεαγενείου

του Κωστή Ουζούνογλου

Πριν λίγο στη διοίκηση 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Σωματείο Εργαζομένων του Θεαγενείου, με αίτημα τη μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Η πρόεδρος του σωματείου Γραμματικοπούλου Αθηνά ανέδειξε το πρόβλημα που υπάρχει με 20 συμβασιούχους που εργάζονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και των γύρω νομών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι επιτυχόντες από τους επικουρικούς του 2016 και αφού ήρθαν με καθυστέρηση στα νοσοκομεία μετά από ενάμιση χρόνο είχε σαν αποτέλεσμα, ενώ η σύμβαση τους ήταν για ένα χρόνο, να μη μπορέσει να πάρει την παράταση της δεύτερης χρονιάς όπως έδωσε το Υπουργείο για όλους τους επικουρικούς που είναι μέσα στα νοσοκομεία. Είμαστε πριν από τις καλοκαιρινές άδειες και αυτό θα φέρει το αποτέλεσμα να τελειώσει η σύμβασή τους και να απολυθούν αυτοί οι 20 άνθρωποι.»

Η πρόεδρος συμπλήρωσε επίσης ότι «ενώ έγινε και θέμα και στο κοινοβούλιο ο κ. Πολάκης δεν έδωσε κάποια ξεκάθαρη απάντηση».

Η Ελένη Μπακιρλή, εκπρόσωπος στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ υπογράμμισε για το θέμα ότι «οι ελαστικές μορφές εργασίας θα είναι περισσότερες από τους μόνιμους. Ήδη το 30% του προσωπικού καλύπτεται από το επικουρικό προσωπικό το οποίο για ένα χώρο που χρειάζεται εξειδίκευση είναι μεγάλο πρόβλημα.»

Στο τέλος Ιουλίου έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση με όλους τους συμβασιούχους των νοσοκομείων στην 4η Υγειονομική Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

 

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ