«Μουσικά ημερολόγια» στο Πανόραμα με συναυλίες, διαλέξεις και master classes - Karfitsa.gr
Πολιτισμός

«Μουσικά ημερολόγια» στο Πανόραμα με συναυλίες, διαλέξεις και master classes

To πρώτο διεθνές μουσικό εργαστήριο φιλοξενείται τις επόμενες ημέρες στο Πανόραμα. Οι εκδηλώσεις έχουν τον τίτλο «Μουσικά Ημερολόγια», συνδιοργανώνονται από το Δημοτικό Ωδείο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και την εταιρία «beartive» και πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του δημαρχείου Πανοράματος.

Προσκεκλημένοι στο μουσικό εργαστήριο είναι διακεκριμένοι μουσικοί ερευνητές διεθνούς εμβέλειας που θα παρουσιάσουν το έργο τους με συναυλίες, διαλέξεις, εργαστήρια και «master classes», ενώ παράλληλα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα προβάλουν στο open forum τις πιο πρωτοποριακές και νέες τάσεις στον χώρο της μουσικής και της έρευνας, με σκοπό να φέρουν στη Θεσσαλονίκη και το Πανόραμα τα πιο φρέσκα νέα της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση της όλης διοργάνωσης ανήκει στην Ερατώ Αλακιοζίδου και στην Ευαγγελία Κατέλη.

Στο πρόγραμμα των «Μουσικών Ημερολογίων»  περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων:  Ρεσιτάλ πιάνου (Manuel Mattarita και Javier Negrin), ρεσιτάλ φλάουτου (Jorge Saltado Correia), συναυλία Idee Fixe ensemble (Δημήτρης Λεοντζάκος, Νικολός Δημόπουλος και Ερατώ Αλακιoζίδου), καθώς και συναυλία κοντραμπάσου και πιάνου (Michael Klinghofer και Λητώ Θώμου). Όλες οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο δημαρχείο Πανοράματος, με ώρα έναρξης τις 8.30 το βράδυ, ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν 5 και 8 ευρώ.

Tα «master classes» θα πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα, 9 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιουλίου (10.00-14.00 και 17.00-20.00), καθώς και το Σάββατο (10.00-14.00) και η «ανοιχτή πλατφόρμα» την Τετάρτη, 11 Ιουλίου από τις 8.30 μέχρι τις 14.00 και από τις 17.00 μέχρι τις 20.00.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, αλλά και για τα εκπαιδευτικά μαθήματα κάντε κλικ στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, στο https://musicdiariesfestival.weebly.com/.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ