Μπακογιάννη: Δεν πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι του Ερντογάν - Karfitsa.gr
Πολιτική

Μπακογιάννη: Δεν πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι του Ερντογάν

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε πρόσφατες δηλώσεις τοποθετήθηκε για της πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις με το Oruc Reis που πλησιάζει επικίνδυνα το Καστελόριζο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για την χειρότερη κρίση από το 74.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξήγησε μάλιστα ότι αυτή τη φορά η κρίση έχει διάρκεια καθώς πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι και ενδεχομένως θα συνεχιστεί έως και τις 20 Ιανουαρίου οπότε θα λήξουν εντελώς οι αμερικανικές εκλογές και οι ΗΠΑ θα ασχοληθούν με την υπόθεση της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα χαρακτήρισε τεράστια τη διπλωματική προσπάθεια της Αθήνας όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην Ρωσία και στον αραβικό κόσμο.

Στη συνέχεια τόνισε ότι δεν πρέπει «να παίξουμε το παιχνίδι του Ερντογάν» που επιθυμεί να αλλάξει το στενό κορσέ του πλαισίου διαλόγου, όπως έχει τεθεί από τις διερευνητικές καθώς αφορά αποκλειστικά την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και τις θαλάσσιες ζώνες. Εκτίμησε ότι ο Ερντογάν θέλει να αποφύγει αυτό το διάλογο και καθώς δεν το πετυχαίνει επιχειρεί να δημιουργήσει ένα επεισόδιο το οποίο θα μπορούσε να χρεώσει στην ελληνική πλευρά. Ακόμα πρόσθεσε ότι τις στιγμές αυτές θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και να έχουμε ατσαλένια νεύρα.

Σε ότι έχει να κάνει με τα 12 μίλια ανέφερε ότι είναι αναφέρετο δικαίωμα της Ελλάδας να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα «όταν και όποτε το αποφασίσουμε» και εξήγησε ότι θα είναι λάθος να γίνει σπασμωδικά μια τέτοια κίνηση.

Τέλος η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «Δεν είναι κατά τη γνώμη μου άσκηση εξωτερικής πολιτικής να αποφασίζουμε στα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια αν πρέπει ή δεν πρέπει να επεκτείνουμε. Αυτό θέλει πολύ μελέτη πολύ, σοβαρότητα».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ