Μπουτάρης: Ανοιχτό το θέμα της υποψηφιότητάς μου - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη

Μπουτάρης: Ανοιχτό το θέμα της υποψηφιότητάς μου

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, άφησε ανοιχτά όλα τα σενάρια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, σχετικά με το αν θα θέσει ή όχι την υποψηφιότητά του. Αυτό συζητήθηκε χθες το βράδυ στη συνεδρίαση της ομάδας «Πρωτοβουλία».

Ο κ. Μπουτάρης, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, δήλωσε ότι αισθάνεται μια κόπωση από την ενασχόλησή του με το αυτοδιοικητικό έργο και επίσης ότι καταλαβαίνει πόσο σημαντική είναι η συνέχισή του. Ο ίδιος σκέφτεται πιθανά σενάρια, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη τις τελικές αποφάσεις, αναφέροντας πως θα πρέπει να το πράξει σύντομα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως η «Πρωτοβουλία», από την ίδρυση της, αποτελεί μια πολυσυλλεκτική αυτοδιοικητική παράταξη και πως σκοπός της είναι να εξελιχθεί η Θεσσαλονίκη. Ακόμη, τόνισε πως δεν θα υπάρξουν κομματικές συναλλαγές και κρυφές συμφωνίες αλλά πρόσκληση σε έναν ανοιχτό διάλογο, με στόχο τη συνεννόηση όλων εκείνων των δυνάμεων της κοινωνίας που θέλουν το καλό της πόλης.

«Στο πλαίσιο αυτό, η “Πρωτοβουλία” συζητάει με όλους όσους ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης και οι ήδη εκδηλωθείσες αλλά και οι μελλοντικές στηρίξεις είναι καλοδεχούμενες. Μοναδικός εχθρός της παράταξης είναι ο σκοταδισμός και η κακοδιοίκηση που είχε επικρατήσει επί της εποχής Παπαγεωργόπουλου και οι ακραίες δυνάμεις που αντιτίθενται στη δημοκρατία και στην ανοιχτή κοινωνία», υπογράμμισε στη συνεδρίαση ο κ. Μπουτάρης.

Εισηγούμενος το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο δήμαρχος υποστήριξε πως οι παράγοντες που επηρεάζουν τις εξελίξεις προς τις δημοτικές εκλογές είναι κυρίως τρεις: 1) η επίσπευση της ημερομηνίας της διεξαγωγής των εκλογών, 2) το θέμα της υπό εξέλιξη Συμφωνίας των Πρεσπών και 3) ο εκλογικός νόμος, που καθιερώνει την απλή αναλογική και υποχρεώνει σε συνεννοήσεις και συνεργασίες, προκειμένου να μπορέσει να διοικηθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας», «η συζήτηση για το μέλλον της πόλης πρέπει να διεξαχθεί με συναινετική διάθεση και ανοιχτά χαρτιά, παρότι η τοπική Νέα Δημοκρατία έχει βάλει στο στόχαστρο το δήμαρχο και επιθυμεί να τον πλήξει προσωπικά. Η Πρωτοβουλία απευθύνεται στην κοινωνία και όχι στα κόμματα με στόχο να κερδίσει τις εκλογές προς όφελος της πόλης, να είναι η κυρίαρχη δύναμη».

Πηγή: protagon.gr

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ