Μπουτάρης για Γενί Τζαμί: Λάθος που δεν καλέσαμε την αστυνομία - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη Ροή

Μπουτάρης για Γενί Τζαμί: Λάθος που δεν καλέσαμε την αστυνομία

Απάντηση για την παραχώρηση του εκθεσιακού χώρου Γενί Τζαμί για τους εορτασμούς του Μπαϊραμιού έδωσε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο παραχωρείται το Γενί Τζαμί υπό τις νόμιμες προϋποθέσεις.

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου κάθε χρόνο δίνουμε το Γενί Τζαμί στο Ραμαζάνι, υπό τις νόμιμες προϋποθέσεις, οι οποίες είναι να μαζεύονται να κάνουν ότι θέλουν με τον διορισμένο ιμάμη. Το Σωματείο του κ. Ισμαήλογλου (πρόεδρος του τουρκόφρονα συλλόγου Θεσσαλονίκης), το οποίο είναι μη κρυβόμαστε τι είναι, δεν θέλει τον νόμιμο ιμάμη, θέλει τον δικό της», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος παρουσίασε και την επιστολή που απέστειλε στο εν λόγω Σωματείο, στην οποία ξεκαθάριζε ότι προτίθεται ο δήμος να παραχωρήσει το μνημείο, «στο πλαίσιο πάντα του σεβασμού της ισχύουσας σχετικής νομοθεσίας».

«Αυτοί πονηρώς σκεπτόμενοι με την επιστολή, πήραν την άδεια από την Διεύθυνση Μουσείων και πήραν το τελικό οκ. Εμείς κάναμε ένα λάθος δεν ειδοποιήσαμε την αστυνομία», ανέφερε ο δήμαρχος.

Ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θεωρεί το θέμα λήξαν και εκτίμησε ότι έπρεπε να τους προτρέψει «να νοικιάσουν ένα χώρο και να χαρακτηριστεί με τις διαδικασίες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και να τελειώνει η ιστορία».

Το θέμα της παραχώρησης σε τουρκόφρονα ιμάμη για τους εορτασμούς του Μπαϊραμιού αποκάλυψε με δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Μπιρλίκ. Για το ζήτημα υπήρξε αντίδραση από την δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

Στην προσευχή αυτή του μπαϊραμιού μετείχαν περίπου 200 άτομα και μεταξύ αυτών και ο πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, ενώ για πρώτη φορά η προσευχή έγινε από ιμάμη και μουεζίνη που είχε τοποθετηθεί επί τούτου από αιρετή μουφτεία της Δυτικής Θράκης.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ