Μ.Βαρβιτσιώτης: Η Μόρια έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο σύμβολο ανθρώπινης εξαθλίωσης - Karfitsa.gr
Slider Ειδήσεις Πολιτική Ροή

Μ.Βαρβιτσιώτης: Η Μόρια έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο σύμβολο ανθρώπινης εξαθλίωσης

Στην απελπιστική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εξαιτίας της κυβερνητικής ανεπάρκειας στη διαχείριση του Μεταναστευτικού, επικεντρώθηκε, κατά την παρέμβαση του στη Βουλή, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά από σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι σήμερα «ένα είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική στο Μεταναστευτικό : Αδυναμία, ανικανότητα, αδιαφάνεια». «Τέσσερα χρόνια αδυναμίας στο να χαράξετε μία συγκροτημένη και αποτελεσματική πολιτική αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού. Τέσσερα χρόνια ανικανότητας στο να την εφαρμόσετε. Και τέσσερα χρόνια αδιαφάνειας στον τρόπο διαχείρισης του πακτωλού των εκατομμυρίων που λάβατε από την Ευρωπαϊκή Ένωση», προσέθεσε.

«Αποτέλεσμα όλων αυτών» , είναι η σημερινή κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να «αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη, για τη χώρα μας αλλά και για τους νησιώτες που, από την πρώτη στιγμή, έχουν δείξει περίσσιο ανθρωπισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι περιμένει από την Κυβέρνηση να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη προς τους τελευταίους.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, καταθέτοντας επίσημα στοιχεία , διέψευσε την τοποθέτηση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι, δήθεν, «οι μεταναστευτικές ροές φέτος παρουσιάζονται αυξημένες συγκριτικά με το 2017» . Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι το καλοκαίρι, που είναι η περίοδος των μεγάλων εισροών, σημειώθηκαν 10.751 αφίξεις μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ πέρυσι ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 12.466 μετανάστες.«Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες για το γεγονός ότι, ενώ έχετε στη διάθεση σας 1,6 δις. Ευρώ, εμφανίζεστε ανίκανοι να εξασφαλίσετε ανθρώπινες συνθήκες για 10.000 ανθρώπους στη Μόρια», υπογράμμισε συγκεκριμένα.

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών επέκρινε τον αρμόδιο Υπουργό για το γεγονός ότι υπερηφανεύεται για την πολιτική του στη διαχείριση του Μεταναστευτικού, την ώρα που η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κρίνει ακατάλληλη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία τη Μόρια.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης, επεσήμανε ότι ο κ. Βίτσας συνεχίζει να απαξιώνει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς δεν έχει απαντήσει σε 12 συνολικά ερωτήσεις του ενώ, ταυτόχρονα, κανένα άλλο Υπουργείο δεν έχει -μέχρι στιγμής- δώσει στοιχεία για τη διαχείριση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης .

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, μέσα από αυτή την αίθουσα: Σύντομα, όλες αυτές οι εικόνες ντροπής μπαίνουν πια στο παρελθόν. Και δε θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν μόνο αυτές οι εικόνες. Θα αποτελέσουν, κυρίως, παρελθόν εκείνοι που τις δημιούργησαν. Δηλαδή, ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή σας συνολικά», κατέληξε συγκεκριμένα.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ