Μ. Βαρβιτσιώτης: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε ελληνικό έδαφος - Karfitsa.gr
Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε ελληνικό έδαφος

Ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά και για διμερή θέματα δηλώνει πως είναι η Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι Ελλάδα θα μείνει άπραγη στην περίπτωση που τεθεί ζήτημα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου. «Τότε η απάντηση είναι όχι» δηλώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης, για να συνεχίσει «δεν συζητάμε για την κυριαρχία μας, δεν χαρίζουμε ελληνικό έδαφος και θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να το υπερασπιστούμε».

Αυτά ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στο Bloomberg όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τις διαπραγματεύσεις του Brexit, τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ αλλά και την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και ειδικότερα για το Ηνωμένο Βασίλειο, που φαίνεται να θέλει να χρησιμοποιήσει τις τρέχουσες συνομιλίες για την ανατροπή παλαιότερων συμφωνιών, όπως η προστατευόμενη ονομασία προέλευσης για προϊόντα, ο αναπληρωτής υπουργός, απαντά σχολιάζει πως «αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό». Όλες οι χώρες της ΕΕ «υποστηρίζουν τη διαπραγματευτική ομάδα του Μισέλ Μπαρνιέ και θα παραμείνουν στο πλευρό της Ιρλανδίας – χωρίς εξαίρεση», προσθέτει.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ, ο κ.Βαρβιτσιώτης σημειώνει ότι «το χάσμα του Ατλαντικού διευρύνεται” και ότι οι ΗΠΑ «ασχολούνται πολύ με τα δικά τους ζητήματα».

Τέλος, αναφορικά με την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, τονίζει ότι στόχος είναι να υιοθετηθεί μία Διακήρυξη στην Αθήνα στις 4 Νοεμβρίου σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για μελλοντικές πανδημίες. «Θέλουμε να αφήσουμε για τις μελλοντικές γενιές ένα κείμενο που θα αποτελεί μέρος μιας κοινής νομικής κληρονομιάς που δείχνει πώς να αντιδράσουμε σε μια πανδημία, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτους δικαίου», αναφέρει.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ