Μ. Κυριζίδης στην Karfitsa: Ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε την πολιτική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική Συνεντεύξεις

Μ. Κυριζίδης στην Karfitsa: Ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε την πολιτική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης

Συνέντευξη στον Θοδωρή Δαφέρμο

Από τα δυτικά Τείχη της πόλης ο υποψήφιος δήμαρχος  Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης ανοίγει τα χαρτιά του στην karfitsa και μας παρουσιάζει τη «Θεσσαλονίκη θετικά».

Ο 36χρόνος δικηγόρος μας αναφέρει το γεγονός που τον παρακίνησε να θέσει υποψηφιότητα για το δημαρχιακό θώκο της πόλης ενώ παράλληλα μας αποκαλύπτει τι πρόκειται να κάνει αν τελικά η ΝΔ δώσει το χρίσμα σε άλλη υποψηφιότητα.

Στον Θοδωρή Δαφέρμο

Κύριε Κυριζίδη πείτε μας δυο λόγια για την εγκατάλειψη στην οποία βλέπουμε ότι έχει αφεθεί ο εξωτερικός χώρος από τη Βίλλα Πετρίδη και τι σκοπεύετε εσεις να κάνετε;

Εδώ στην Βίλλα Πετρίδη, ήμαστε μπροστά σε ένα στολίδι της δυτικής εισόδου. Το χαρακτήρισα γιοφύρι της Άρτας καθώς η διοίκηση χρειάστηκε χρόνια και πολύ χρήμα για να το ολοκληρώσει, το άφησε αναξιοποίητο και τώρα παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης. Παράλληλα μισθώνουμε άλλους χώρους για τις δημοτικές υπηρεσίες. Έχουμε άλλη αντίληψη για την Θεσσαλονίκη Θετικά.

Θα θέλαμε να μας πείτε τι ήταν εκείνο που σας παρακίνησε να θέσετε υποψηφιότητα για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης;

Ο Δήμος περνά μία από τις χειρότερες περιόδους. Βασικές αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες καταρρέουν και η πόλη λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο. Όμως το μοναδικό θέμα του δημόσιου διαλόγου δεν είναι η αυτοδιοίκηση αλλά ποιον θα επιλέξει ως εκλεκτό ο εκάστοτε κομματικός αρχηγός ή ποιος πιθανός υποψήφιος είναι περισσότερο αρεστός στη μία ή στην άλλη κομματική οργάνωση. Παράλληλα ο Δήμαρχος οχυρωμένος πίσω από το Κυβερνητικό άρμα, αυτομάτως αποκαλεί τους αντιπάλους σκοταδιστές και οπισθοδρομικούς.

Θέτουμε υποψηφιότητα γιατί πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να δράσουμε, να οργανώσουμε και να σκεφτούμε την «Θεσσαλονίκη Θετικά». Να επαναφέρουμε την πολιτική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης και την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου στο τι θέλουμε για την πόλη μας την περίοδο 2020-2025.

Τι συμβολίζει για εσάς το λογότυπο που επιλέξατε αλλά και το «Θεσσαλονίκη Θετικά»;

Θετικά γιατί δεν θα ξοδέψουμε χρόνο και ενέργεια για να πούμε τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι και τι είπαν οι άλλοι. Θετικά γιατί θέλουμε να πούμε στους συμπολίτες το τι θα κάνουμε εμείς και αυτά που με βεβαιότητα μπορούμε να υλοποιήσουμε. Θετικά γιατί δεν μας ενδιαφέρει η κομματική αντιπαράθεση. Θετικά γιατί ετοιμάζουμε ένα κοστολογημένο, υλοποιήσιμο και αιτιολογημένο πρόγραμμα. Θετικά γιατί αυτό πιστεύουμε ότι χρειάζεται η πόλη και οι πολίτες.

Αναφορικά με το λογότυπο, συμβολίζει την υπεραξία που θέλουμε και μπορεί να έχει η Θεσσαλονίκη μέχρι το 2025.

Αν η ΝΔ δώσει το χρίσμα σε κάποιον άλλο υποψήφιο. Ποια θα είναι τα επόμενα βήματά σας;

Ξεκινάμε μια υπέροχη περιπέτεια, με πολλή όρεξη και κυρίως με σεβασμό στους συνδημότες, ώστε να κοινωνήσουμε τις θέσεις μας. Αυτή η πορεία, πάντα θετικά, θα καταλήξει μέχρι τις κάλπες. Πιστεύουμε ότι όλοι οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι φορείς και τα κόμματα, πρέπει να επιλέγουν τους εκλεκτούς τους βάσει του προγράμματος που καταθέτουν στον δημόσιο διάλογο, της ικανότητας του να το υλοποιήσουν κι όχι με μικροκομματικά ελατήρια.

Αναφορικά με την Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε εναντίον των κομματικών χρισμάτων στους Δήμους και υπέρ της πολιτικής αυτοτέλειας. Τον εκτιμώ και πιστεύω ότι ως σύγχρονος και ειλικρινής πολιτικός, δεν θα αθετήσει το λόγο του, όπως κάνουν συνεχώς οι σημερινοί Κυβερνώντες.

Σε περίπτωση που τελικά δεν εφαρμοστεί ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα εξετάζατε συνεργασίες με άλλες παρατάξεις;

Η πρώιμη (για κάποιους) ανακοίνωση αποδεικνύει ότι ανεξάρτητα από το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει, εμείς θα καταθέσουμε την πρόταση μας για την «Θεσσαλονίκη Θετικά». Γιατί σημασία δεν έχει πως θα εκλεγεί κάποιος αλλά το τι θα κάνει για να δώσει υπεραξία στην πόλη.

Είμαι ανοικτός σε οιονδήποτε συμφωνεί με την ατζέντα και την φιλοσοφία μας να προσχωρήσει στην ομάδα μας. Να δώσουμε μαζί τον όμορφο αγώνα που ξεκινάμε.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ