Μ.Λαζαρίδης: Και ο Κώστας Καραμανλής θα ήταν πολύ καλός ΠτΔ - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Μ.Λαζαρίδης: Και ο Κώστας Καραμανλής θα ήταν πολύ καλός ΠτΔ

«Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. […] Περάσαμε έναν νέο νόμο για το άσυλο, και πετάμε έξω τις κακές Μ.Κ.Ο., αξιοποιώντας καλύτερα τα ευρωπαϊκά κονδύλια και διεθνοποιώντας το πρόβλημα».

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» συζητώντας για το μεταναστευτικό με τους Βαγγέλη Στολάκη και Ειρήνη Γκέλη υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση παρέλαβε ένα κανονικό χάος. Είχαμε μια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ – ΑΝ.ΕΛ που μιλούσε για ανοιχτά σύνορα, κλείνοντας το μάτι στους διακινητές ότι η Ελλάδα είναι ‘ξέφραγο αμπέλι’. Είχαμε έναν Πρωθυπουργό που έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και μία υπουργό που μας έλεγε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες το πρωί ‘λιάζονται’ και το βράδυ εξαφανίζονται. Μαζί με όλα αυτά, πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή ασύλου, στον διαχωρισμό πρόσφυγα και μετανάστη, ανεξέλεγκτες Μ.Κ.Ο, και μόνο 1860 επαναπροωθήσεις. Αυτή ήταν η πραγματικότητα που παραλάβαμε.» […]

«Οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης είναι δεδομένες» υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης συμπληρώνοντας πως «εμείς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και εμείς θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος».

Κληθείς να σχολιάσει τις διαφορετικές προτιμήσεις στελεχών της Ν.Δ για επιλογή νέου προσώπου ως προτεινόμενου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ.Λαζαρίδης σημείωσε: «Η Ν.Δ είναι ενιαία, ενωμένη και δυνατή, δεν υπάρχουν πλευρές μέσα στη Νέα Δημοκρατία.» Ερωτώμενος για την θέση του κ. Κακλαμάνη και την προτίμησή του στον Προκόπη Παυλόπουλο υπογράμμισε πως «και άλλα στελέχη έχουν δηλώσει την προτίμησή τους στον Αντώνη Σαμαρά και εγώ μπορεί να δήλωνα για τον Κώστα Καραμανλή.»

Ερωτώμενος εάν ο ίδιος θα δήλωνε την προτίμησή του στον Κώστα Καραμανλή σχολίασε: «Πιστεύω ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής θα ήταν ένας πολύ καλός ΠτΔ, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Απλά, θέλω να πω πως, σε ένα δημοκρατικό κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Την τελική απόφαση θα την πάρει ο Πρωθυπουργός και αυτό είναι το σημαντικό. Θυμίζω ότι στο τέλος του 2014 ο Πρωθυπουργός είχε μιλήσει με πολύ καθαρό τρόπο ότι θα μπορούσε να είναι ΠτΔ ένας πολύ σπουδαίος Έλληνας ή μια πολύ σπουδαία Ελληνίδα. Ας περιμένουμε τον Πρωθυπουργό να ανοίξει τα χαρτιά του». […] «Πάντως υπάρχει η Κυβερνητική πλειοψηφία των 158 βουλευτών που είμαι σίγουρος ότι θα στηρίξει την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη όποια και αν είναι αυτή» κατέληξε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ