Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Απόλυτα κοστολογημένες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Απόλυτα κοστολογημένες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Την άποψη ότι «είναι ώριμη η στιγμή για να συναντηθούν ξανά οι ευρύτερες προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις», εξέφρασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, σε συνέντευξή της.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επικαλέστηκε μάλιστα τη φράση του Καρλ Μαρξ ότι «απελευθερώνει σε κάθε συγκυρία η συνειδητοποίηση της κοινωνικής ανάγκης», για να σημειώσει ότι «η κοινωνική ανάγκη σήμερα είναι αφενός να προχωρήσουμε μπροστά με ένα σχέδιο προοδευτικό για τη χώρα αφετέρου να έχουμε μια ευρύτερη πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία».

Όπως εξήγησε, με το τέλος των μνημονίων η χώρα έχει μπει σε μία νέα εποχή, η οποία «χρειάζεται μια νέα προοδευτική πολιτική και κοινωνική συμμαχία για να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα στην κατεύθυνση που ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις συμφωνούν και θα θέλουν να συμβάλλουν».

Υποστήριξε, επίσης, πως το ότι περνάμε στη νέα φάση μετά τα μνημόνια σημαίνει ότι μπαίνει η πολιτική ξανά στο προσκήνιο, δηλαδή «πλέον οι κυβερνήσεις θα έχουν ένα περιθώριο ελιγμών μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο για να κάνουν πολιτικές και ιδεολογικές επιλογές».

Αναφερόμενη στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είπε ότι είναι όλες «απόλυτα κοστολογημένες», και εντός του δημοσιονομικού πλαισίου που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Σχετικά με τα θέματα του χαρτοφυλακίου της, η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι οι περισσότερες προκηρύξεις για τους διοικητικούς γραμματείς των υπουργείων προχωρούν κανονικά και διαβεβαίωσε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του έτους. Αντίστοιχα, είπε, προχωρούν και οι προκηρύξεις για τους προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων ενώ υλοποιείται και η ψηφιοποίηση του Δημοσίου.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ