Νέα αφετηρία για τη χώρα - Karfitsa.gr
Άρθρα Του Νίκου Καραμανλή

Νέα αφετηρία για τη χώρα

Σήμερα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το στίγμα της νέας διακυβέρνησης και των μεγάλων στοιχημάτων για τη χώρα. Μετά από πάρα πολλά χρόνια κυριαρχίας του λαϊκισμού, η χώρα δείχνει να επιστρέφει στην κανονικότητα.

Του Νίκου Καραμανλή 

Επιστρέφει στη λογική και τον ρεαλισμό που αποτελούν τις βάσεις για να γίνουμε αποδεκτοί από το διεθνές περιβάλλον. Η υπερ-τετραετής μιζέρια και… ανωμαλία που ζήσαμε με την προηγούμενη κυβέρνηση είναι εξαιρετικά πιθανόν να λειτουργήσουν ως καταλύτες για την προσγείωση όλων στην πραγματικότητα. Με όραμα, σχέδιο, ορθολογικές αποφάσεις και ορθές επιλογές προσώπων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως σταθερό προσανατολισμό τη θεαματική βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, την αποτελεσματική λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και τη δημιουργία πλούτου που θα διευκολύνει την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και θα υποστηρίξει το κοινωνικό κράτος.
Σήμερα από το βήμα της 84ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για το αυτονόητο. Αυτό που επί τόσα χρόνια αποτελούσε ζητούμενο. Η κυβέρνηση αυτή συνεδριάζει, συσκέπτεται, αποφασίζει και εφαρμόζει. Η ταχύτητα εφαρμογής  θυμίζει τους χρόνους στους οποίους καλείται να λειτουργήσει μια πολυεθνική επιχείρηση, η οποία πρέπει να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τον σχεδιασμό της, τη διεύρυνση της πελατείας και του τζίρου της ή την αξιοποίηση των κερδών για να ικανοποιήσει μετόχους και  εργαζομένους. Η προσγείωσή μας στον πραγματικό κόσμο και η προσήλωση στη λειτουργία των θεσμών και τη νομιμότητα αποτελούν το πρώτο στάδιο για την αποκατάσταση μιας εκφυλισμένης κατάστασης που ως αρρώστια κατέτρωγε το σώμα της ελληνικής οικονομίας και τις σάρκες της κοινωνίας. Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα, και αυτό πρέπει να το υποστηρίξουμε
πάση θυσία. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με τα μυαλά κολλημένα σε ιδεοληψίες. Αυτό το… έργο τελείωσε.

Η νοοτροπία αυτή οδηγεί σε αδιέξοδο. Ο υπερ-δανεισμός, το αδηφάγο κράτος και τα σοσιαλιστο-κομμουνιστικές… αυταπάτες οδηγούν στη διάλυση μιας οικονομίας και στη διάβρωση της κοινωνίας. Το φιλελεύθερο όραμα αποτελεί τη μόνη επιλογή για να βρούμε τον δρόμο μας.
Μέσα σε μερικές εβδομάδες είναι αξιοσημείωτη η αλλαγή κλίματος, η οποία αντανακλάται στις αγορές ομολόγων, στο Χρηματιστήριο και στις επιχειρηματικές προσδοκίες.
Ήδη, έχουν αρχίσει να φαίνονται και τα πρώτα αποτελέσματα στο σκέλος της μείωσης των φόρων, που αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την υποστήριξη ενός υγιούς επιχειρηματικού οράματος. Βέβαια, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και πάρα πολλές δυσκολίες. Είναι πολλές οι «καυτές πατάτες» και από τα πρώτα της βήματα φαίνεται ότι θα πράξει το αυτονόητο. Αυτό το momentum που έχει διαμορφωθεί πρέπει να γίνει μόνιμο. Η χώρα έχει ξεκινήσει από μια νέα αφετηρία και φαίνεται ότι εισέρχεται σε έναν δρόμο δημιουργίας. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να καλύψουμε τις ζημιές του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ