Νέα Δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – -«Στοχοποιήθηκαν πολιτικοί» με Novartis - Karfitsa.gr
Πολιτική

Νέα Δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – -«Στοχοποιήθηκαν πολιτικοί» με Novartis

Δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ δίνει προβάδισμα 13,5% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εμφανίσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Οι πολίτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ ενδιαφέρον έχει η άποψη των πολιτών για την υπόθεση Novartis, καθώς σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 48%) εκτιμά ότι υπήρξε προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων.

Στον δείκτη κατεύθυνσης των πραγμάτων, το 64% των ερωτηθέντων απαντά «σε καλή» και «μάλλον σε καλή» έναντι 29% που απαντούν σε κακή και μάλλον κακή. Αντίστοιχα, οι πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αξιολογούν θετικά τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ποσοστό 58%. Αντίστοιχα, η θετικές γνώμες για την αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται χαμηλά στο 27%.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες αναφέρουν πως αξιολογούν θετικά σε ποσοστό 54% τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, έναντι 24% που κρίνουν πως αυτά είναι σε αρνητική κατεύθυνση. Τέλος, οι πολίτες εκτιμούν πως σίγουρα η υπόθεση Novartis είχε στοιχεία πολιτικής στοχοποίησης σε ποσοστό 28%. Ένα 20% αναφέρει πως μάλλον είχαν τέτοια χαρακτηριστικά.

Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται μπροστά με ποσοστό 39,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26%. Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ με 6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 4%. Τέλος, η «Ελληνική Λύση» συγκεντρώνει ποσοστό 3%, ενώ ένα 5,5% δηλώνει άλλο κόμμα.

Πηγή: paraskhnio.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ