Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 14 μονάδες – Ψήφος εμπιστοσύνης των πολιτών για αντικαπνιστικό και Άσυλο - Karfitsa.gr
Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 14 μονάδες – Ψήφος εμπιστοσύνης των πολιτών για αντικαπνιστικό και Άσυλο

Μια νέα δημοσκόπηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αποτυπώνει το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Παράλληλα οι πολίτες φαίνεται να στηρίζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις σε ότι έχει να κάνει με την κατάργηση του Ασύλου και τον καινούργιο αντικαπνιστικό νόμο.

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ από την εταιρία Pulse και δείχνει ότι η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 14%.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με 38% (38,5% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 24% (25% στην προηγούμενη μέτρηση) του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡα25 με 3,5%.

Στην παράσταση νίκης η πρωτιά της ΝΔ είναι συντριπτική όπου 7 στους 10 δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος με 45% έναντι 26% του Αλ. Τσίπρα.

 

 

Σωστή κατεύθυνση της κυβερνητική πολιτικής

Το 63% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πράγματα στην χώρα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση τους τελευταίους έξι μήνες.

Νόμος για το Πανεπιστημιακό Άσυλο

Αναφορικά με τον νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο το 66% συμφωνεί έναντι του 23% που διαφωνεί.

Αντικαπνιστικό νόμος

Tο 75% των πολιτών συνολικά συμφωνεί με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ