Νέα μελέτη εξετάζει τις επιπτώσεις της κατανάλωσης βρώσιμης μαριχουάνας στην υγεία - Karfitsa.gr
Ματιές

Νέα μελέτη εξετάζει τις επιπτώσεις της κατανάλωσης βρώσιμης μαριχουάνας στην υγεία

Έπειτα από μια μελέτη που έγινε και στην οποία οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια έτρωγαν οικειοθελώς μια ζύμη που περιείχε THC, το κύριο ψυχοδραστικό συστατικό στη μαριχουάνα, άνοιξε μία νέα πόρτα για τη διεξαγωγή πρόσθετων μελετών που θα βοηθήσουν να ρίξουν φως στα συμπεριφορικά και φυσιολογικά αποτελέσματα που συμβαίνουν στους ανθρώπους όταν τρώνε τα τρόφιμα που εγχέονται με μαριχουάνα. Η μελέτη είναι από τις πρώτες που αναφέρουν την εθελοντική κατανάλωση THC από το στόμα σε ζώα, μια μέθοδο κατανάλωσης που είναι παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος παίρνει το φάρμακο.

Σε πρόσφατα δημοσιευμένο έντυπο για την εξάρτηση από τα ναρκωτικά και τα οινοπνευματώδη, οι ερευνητές του IUPUI και του πανεπιστημίου Bloomington στην Ιντιάνα δήλωσαν ότι βρήκαν ότι τα ποντίκια ήταν λιγότερο ενεργά και ότι η θερμοκρασία του σώματος τους ήταν χαμηλότερη, αφού κατανάλωναν βρώσιμη THC.

Οι ερευνητές σημείωσαν επίσης ότι οι επιδράσεις της βρώσιμης THC ποικίλλουν ανάλογα με το φύλο του ατόμου, δήλωσε ο Michael Smoker, νευροεπιστήμονας Ph.D., πρώτος συγγραφέας της μελέτης και υποψήφιος στο εργαστήριο του καθηγητή Stephen Boehm στο τμήμα ψυχολογίας στο IUPUI. Όπως είπε, η μελέτη έδειξε ότι τα ποντίκια αυτοχορηγούσαν στον εαυτό τους τη μαριχουάνα επιλέγοντας φαγητά που περιείχαν δόσεις THC και που είναι αποτελεσματικές στη συμπεριφορά και μάλιστα το έκαναν επανειλημμένα.

Οι ποντικοί έλαβαν σταδιακά αυξανόμενες δόσεις σε μια ζύμη που φτιάχτηκε από αλεύρι, σάκχαρο, άλας, γλυκερόλη και ΤΗC. Η κατανόηση των επιπτώσεων στην υγεία από την κατανάλωση βρώσιμης μαριχουάνας είναι σημαντική, δεδομένης της αυξανόμενης δημοτικότητας αυτής της μεθόδου κατανάλωσης στα κράτη όπου η μαριχουάνα έχει νομιμοποιηθεί, δήλωσε ο Smoker.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι σε πολλές χώρες οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν μπισκότα, καραμέλες και όλα τα είδη των πραγμάτων με THC σε αυτά. Κάποιοι φτιάχνουν τα δικά τους brownies ή κάτι παρόμοιο και όλα αυτά τώρα γίνονται όλο και ευρύτερα διαθέσιμα και αυξάνονται σε δημοτικότητα.

Όμως, η βρώσιμη μαριχουάνα μπορεί να προκαλέσει ακραίες, ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Πολλά από τα εμπορικά παρασκευασμένα προϊόντα με βάση τη μαριχουάνα έχουν σχετικά υψηλότερη συγκέντρωση THC από το φυτικό υλικό μαριχουάνας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι δεν είναι βέβαιοι πόση μαγειρευμένη μαριχουάνα πρέπει να τρώνε και καταλήγουν να τρώνε περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε.

Οι ερωτήσεις που οι ερευνητές θέλουν να απαντήσουν περιλαμβάνουν τον αντίκτυπο της βρώσιμης μαριχουάνας στην ικανότητα των ανθρώπων να σκέφτονται, εάν υπάρχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες για κάποιον που έχει καταναλώσει επανειλημμένα αυτό το προϊόν και στη συνέχεια σταματά και ποιες είναι οι συνέπειες, εάν υπάρχουν.

Οι ερευνητές στράφηκαν σε ποντίκια για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις εδώδιμες μορφές THC λόγω ηθικών εμποδίων που συνεπάγονται τη χρήση ανθρώπων σε τέτοιες μελέτες έκθεσης των ανθρώπων σε THC και άλλα φάρμακα.

Συν-συγγραφείς της μελέτης ήταν ο Ken Mackie, από το τμήμα ψυχολογικών και εγκεφαλικών επιστημών και το κέντρο Gill στο IU Bloomington, ο Christopher Lapish, από το Τμήμα Ψυχολογίας και το Ινστιτούτο Έρευνας Αλκοόλ Ιντιάνα στο IUPUI και ο Stephen Boehm II, από το Τμήμα Ψυχολογίας και το Ινστιτούτο Ερευνών Αλκοόλ Ιντιάνα στο IUPUI. Ο Boehm είναι επίσης ερευνητής που χρηματοδοτεί την πρωτοβουλία IU Addictions Grand Challenge.

πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ