Νέα συσκευή που θα παράγει ανανεώσιμη ενέργεια από χιόνι - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Τεχνολογία

Νέα συσκευή που θα παράγει ανανεώσιμη ενέργεια από χιόνι

Οι ηλιακοί συλλέκτες δυσκολεύονται να παράγουν ανανεώσιμη ενέργεια όταν χιονίζει. Με τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα να αναμένεται να ενταθούν στο μέλλον λόγω της κλιματικής αλλαγής, θα αποτελέσει ένα σημαντικό ζήτημα τα επόμενα χρόνια η παραγωγή ενέργειας υπό χιονόπτωση.

Ωστόσο, οι επιστήμονες βρήκαν ένα νέο τρόπο να καλύψουν αυτό το πρόβλημα. Οι ερευνητές αποκαλούν τη συσκευή τους «τριβοηλεκτρική νανογεννήτρια με βάση το χιόνι». Σύμφωνα με τον επικεφαλή επιστήμονα για το έργο, Ρίτσαρντ Κέινερ, ο στατικός ηλεκτρισμός συμβαίνει όταν ένα υλικό που τείνει να απελευθερώνει ηλεκτρόνια έρχεται σε επαφή με ένα υλικό που τα συλλαμβάνει.

Η συσκευή αποτελείται από σιλικόνη, η οποία φέρει αρνητικό φορτίο. Μόλις το χιόνι ακουμπάει τη σιλικόνη, παράγεται φόρτιση, η οποία αποθηκεύεται από τη συσκευή.

«Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει σε απομακρυσμένες περιοχές, επειδή παρέχει τη δική της ισχύ και δεν χρειάζεται μπαταρίες» δήλωσε ο Κέινερ.

Η ερευνητική ομάδα ελπίζει να ενσωματώσει τη συσκευή σε υπάρχοντες ηλιακούς συλλέκτες, παρέχοντας τη δυνατότητα παραγωγής άφθονης ενέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ