Νέα Υόρκη η πιο καινοτόμος πόλη στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Νέα Υόρκη η πιο καινοτόμος πόλη στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στη κορυφή της λίστας με τις πλέον καινοτόμες πόλεις στον κόσμο, στον Δείκτη του παρόχου εμπορικών δεδομένων 2thinknow, που δημοσιεύει την ετήσια κατάταξη 500 πόλεων.

Η αμερικανική μεγαλούπολη έριξε από την κορυφή το Τόκιο, το οποίο βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση, με το Λονδίνο να ακολουθεί στην τρίτη. «Αυτό που πραγματικά προκάλεσε έκπληξη φέτος είναι ότι οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην κορυφή του καταλόγου», δήλωσε ο Κρίστοφερ Χάιρ, διευθυντής του 2thinknow.

Αίσθηση προκαλεί επίσης ότι στην πρώτη πεντάδα είναι και το Σικάγο, ενώ ανάμεσα στους χαμένους είναι το Σαν Φραντσίσκο, που παρά το γεγονός ότι εκεί εδρεύουν εταιρίες όπως η Apple, το Facebook και η Google, κατέγραψε πτώση 6 θέσεων, καθώς βρίσκεται πλέον στην ένατη θέση. Αυτό έγινε εξαιτίας των «τεχνολογικών διενέξεων, του θέματος των αστέγων και ζητημάτων παραβίασης της ιδιωτικότητας», επισημαίνουν οι συντάκτες.

πινακας-πολεων

Τι εξετάζει ο δείκτης καινοτομίας- Που βρίσκεται η Αθήνα στη λίστα

Στην κατάταξη εξετάζονται περισσότεροι από 100 δείκτες όπως οι μεταφορές, οι υποδομές, η ιδιωτικότητα των πολιτών, η πράσινη αρχιτεκτονική, οι τιμές των ακινήτων, οι χώροι γραφείου νεοφυών επιχειρήσεων και οι χρήστες του ίντερνετ. Πόλεις της Κίνας κατέγραψαν κέρδη, μεταξύ αυτών το Πεκίνο και η Σανγκάη, σε μια ένδειξη της ανοδικής παγκόσμιας ισχύος τους, σημειώνει η εταιρεία 2thinknow.

«Ο δείκτης μας έχει σχεδιαστεί για να καταμετρήσει τις συνθήκες καινοτομίας και συχνά προβλέπει τις ανερχόμενες πόλεις πριν από άλλες κατατάξεις» σημειώνει ο Κρίστοφερ Χάιρ.

Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο είναι οι τρεις ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη 20αδα, λιγότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 78η θέση.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ