Νίκη Κεραμέως: Εργαλείο η εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Εργαλείο η εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (ΒΙΝΤΕΟ)

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, από στο προσυνέδριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η εκπαίδευση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «από τη δική μας οπτική, η εκπαίδευση αποτελεί βασικό στοιχείο ανταπόκρισης στην κλιματική αλλαγή. Μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην προστασία της πολιτιστικής και φυσικής μας κληρονομιάς». Την ίδια στιγμή απαρίθμησε 4 τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό.

Η υπουργός τόνισε πως «Μέσω προγραμμάτων σπουδών πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεύτερος τρόπος, με την υπογράμμιση της σημασίας και της ευαλωτότητας της παγκόσμιας κληρονομιάς, η οποία σύμφωνα με την UNESCO, «είναι το κληροδότημά μας από το παρελθόν, με το οποίο ζούμε σήμερα και το οποίο θα μεταφέρουμε στις μελλοντικές γενιές»».

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι ο τρίτος τρόπος, είναι «με τη δια βίου κατάρτιση των υπευθύνων για τη λήψη αποφάσεων, των διαχειριστών των ιστορικών χώρων, των εκπαιδευτικών και άλλων φορέων, προκειμένου να καλλιεργηθεί η ευαισθησία και η ικανότητα πρόληψης και προσαρμογής στα φυσικά φαινόμενα και να διαδοθεί αυτή η γνώση στην κοινή γνώμη».

Τέλος ο τέταρτος τρόπος είναι η προετοιμασία της νέας γενιάς για «να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις και να βοηθήσει στην αντιστροφή της ζημιάς. Το πιο σημαντικό είναι να εξοπλίσουμε τους νέους με τα απαιτούμενα εκπαιδευτικά εργαλεία, όπως η τεχνολογία αιχμής, η επιστημονική καλλιέργεια, οι δεξιότητες και οι γνώσεις προκειμένου να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, αλλά και να αντιστρέψουν αυτή την καθοδική σπείρα».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ