Νίκος Ζεϊμπέκης: Θα εργαστώ για την πόλη με συνέπεια και σοβαρότητα - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Νίκος Ζεϊμπέκης: Θα εργαστώ για την πόλη με συνέπεια και σοβαρότητα

Έχοντας έξτρα εφόδιο την εμπειρία που απέκτησε από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ως αντιπολίτευση, ο Νίκος Ζεϊμπέκης θέτει εκ νέου υποψηφιότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης στο πλευρό του Νίκου Ταχιάου. Σε συνέντευξη του στην «Karfitsa» δεσμεύεται πως θα εργαστεί με συνέπεια και σοβαρότητα ώστε η πόλη «να γίνει πιο ανθρώπινη, πιο καθαρή, πιο λειτουργική, πιο ζωντανή».

Συνέντευξη στην ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Κύριε Ζεϊμπέκη, κατεβαίνετε για δεύτερη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης. Τι μπορείτε να προσφέρετε;

Τα πέντε χρόνια από τη θέση της αντιπολίτευσης ήταν για μένα ένα …σχολείο. Πλέον, διαθέτω εμπειρία στα ζητήματα της καθημερινότητας και έχοντας ενεργό συμμετοχή στις Επιτροπές του δήμου θεωρώ ότι θα είμαι πιο άμεσος και πιο αποτελεσματικός στην επίλυση των προβλημάτων που θα παρουσιαστούν. Και φυσικά, χάρη σε αυτή την εμπειρία εφόσον κληθώ να συμμετέχω στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης θα είναι πιο παραγωγικό και το έργο μου.

Μιλήσατε για προβλήματα. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα βασικότερα που ταλαιπωρούν την πόλη;

Τα προβλήματα τα βιώνουν καθημερινά οι δημότες. Στην κορυφή βρίσκεται η καθαριότητα. Σίγουρα χρειάζεται πολύ δουλειά για να δούμε καθαρό όχι μόνο το κέντρο, αλλά και τις γειτονιές. Επίσης, το κυκλοφοριακό καθώς οι πολίτες ξεκινούν το πρωί για τις εργασίες τους και είναι μποτιλιαρισμένοι για ώρες στα αυτοκίνητα τους. Χρειάζεται καλύτερη αστυνόμευση και φυσικά επέκταση των λεωφορειολωρίδων για να γίνεται ταχύτερα η μετακίνηση με τα αστικά λεωφορεία. Να προσθέσω την έλλειψη ασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι, το ελάχιστο πράσινο, την απουσία ελεύθερων χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας. Θεωρώ κατά την τρέχουσα θητεία του Γιάννη Μπουτάρη όχι μόνο δεν λύθηκαν τα προβλήματα, αλλά διογκώθηκαν.

Τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστούν;

Ένα μέρος σας το απάντησα παραπάνω εν συντομία. Σίγουρα, η επόμενη διοίκηση που θα εκλεγεί αλλά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά. Θα πρέπει να επιλεγούν κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις διοίκησης. Η πόλη δεν μπορεί να αντέξει άλλα «πειράματα». Καλό είναι να δημιουργηθεί μία «Ομάδα Κρούσης» όπου θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα, σε συνδυασμό είτε με μία διαδικτυακή εφαρμογή ή μία τηλεφωνική γραμμή άμεσης ανάγκης όπου οι δημότες θα ενημερώνουν για καθετί συμβαίνει στη γειτονιά τους.

Τελευταία παρατηρείται «αδυναμία» έναρξης των συνεδριάσεων στα δημοτικά συμβούλια λόγω έλλειψης απαρτίας. Με την απλή αναλογική θα διορθωθούν ή όχι τα πράγματα;

Πιστεύω ότι η επόμενη θητεία θα είναι πολύ δύσκολη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν θα πρέπει να είναι συνεπείς στα καθήκοντα τους. Στην τρέχουσα θητεία, με το που χάθηκε η ομοψυχία στην παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη άρχισαν και τα προβλήματα. Γι αυτό θα πρέπει οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν σοβαρούς και υπεύθυνους ανθρώπους και να δώσουν μία ισχυρή εντολή στη διοίκηση για να μπορέσει η πόλη να πάει μπροστά.

Κατεβαίνετε στο πλευρό του Νίκου Ταχιάου. Γιατί επιλέξατε να συμπορευτείτε με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα»;

Θεωρώ πως έχω αποδείξει κατά την αθλητική και επαγγελματική μου διαδρομή ότι λειτουργώ πάντα υπεύθυνα. Έτσι, δεν θα μπορούσα να βρίσκομαι σε κάποια άλλη παράταξη. Ο Νίκος Ταχιάος σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με έπεισε αρχικά ως άνθρωπος. Είναι ειλικρινής και με βρίσκουν σύμφωνο τα πιστεύω του. Γι αυτό θέλησα να είμαι αρωγός στην προσπάθεια του να αναλάβει τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Επιθυμία του είναι να αλλάξει η εικόνα της καθαριότητας, χωρίς να την αποδυναμώσει, παρά το γεγονός ότι διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις του. Είναι γνώστης όχι μόνο της καθημερινότητας, αλλά και των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η πόλη. Άλλωστε να μη ξεχνάμε ότι η Νέα Παραλία και το δημαρχείο έγιναν επί εποχής που ήταν ο ίδιος αντιδήμαρχος.

Ο Νίκος Ζεϊμπέκης τι όνειρα έχει για τη Θεσσαλονίκη; Γιατί να τον στηρίξουν οι δημότες;

Νομίζω ότι τα όνειρα μου συμβαδίζουν με αυτά των Θεσσαλονικέων. Θέλω μια πόλη ανθρώπινη, λειτουργική, καθαρή. Μία πόλη να την ζούμε καθημερινά. Μια πόλη «ζωντανή» στην οποία μπορούν να παίζουν τα παιδιά, να κινούνται οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρίες. Μία πόλη γεμάτη τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με διεθνείς αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Γιατί η Θεσσαλονίκη θα πρέπει με πράξεις να γίνει πραγματικό κέντρο των Βαλκανίων και όχι μόνο στα λόγια. Όσον αφορά το γιατί να με στηρίξουν οι δημότες δυσκολεύομαι να απαντήσω, γιατί δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Ωστόσο, το μόνο που έχω να υποσχεθώ είναι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις. Όπως έδειξα συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια από τα έδρανα της αντιπολίτευσης και πολλές προτάσεις μου υλοποιήθηκαν από τη διοίκηση, με την ίδια συνέπεια, τον ίδιο ζήλο και όρεξη για δουλειά θα εργαστώ και στο μέλλον.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ