Νίμιτς: Μη ρεαλιστική η λύση χωρίς τον όρο «Μακεδονία» - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Νίμιτς: Μη ρεαλιστική η λύση χωρίς τον όρο «Μακεδονία»

photo FOSPHOTOS /PANAYIOTIS TZAMAROS

«Καλό σύνολο ιδεών συμβιβασμού» χαρακτήρισε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς την πρότασή του για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ τόνισε ότι δεν είναι ρεαλιστικό να μην περιλαμβάνεται με κάποια μορφή ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντησή του με τους διαπραγματευτές της Αθήνας και των Σκοπίων, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, ο κ. Νίμιτς επεσήμανε ότι «δεν προτείνω ονομασίες που δεν ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού», εκφράζοντας την εκτίμηση πως δεν θα γινόταν αποδεκτή από τους πολίτες της ΠΓΔΜ μια λύση χωρίς τον όρο «Μακεδονία».

Είπε επίσης ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι μια καλή περίοδος για να υπάρξει πρόοδος στις διαβουλεύσεις και δήλωσε «πολύ αισιόδοξος για το γεγονός ότι η διαδικασία πηγαίνει προς μια θετική κατεύθυνση».

Τόνισε επιπλέον ότι παρουσίασε τις προτάσεις του και στις δύο πλευρές για να τις μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους, με την ελπίδα να βρεθεί μια λύση, ενώ έκανε λόγο για δύσκολα θέματα, για τα οποία «συζητάμε για 25 χρόνια».

Πηγή naftemporiki.gr

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου;

Loading ... Loading ...


 


 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ