, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νίτσας: Αυξάνονται ανησυχητικά τα "ορφανά" κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη έκρουσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Νικόλαος Νίτσας. Τόνισε πως η ανησυχία έγκειται στα λεγόμενα “ορφανά” κρούσματα που εγκυμονούν ανεξέλεγκτο κίνδυνο μετάδοσης του ιού.
“Βλέποντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή μας και δει των ορφανών κρουσμάτων, τα οποία δεν μπορούμε ακριβώς να ιχνηλατήσουμε από που ακριβώς μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, που σημαίνει ότι ο ιός βρίσκεται στην κοινότητα, βλέποντας επίσης δυστυχώς ότι η κοινωνία έχει ξεχάσει και πολλοί από εμάς δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, επικαιροποιήσαμε σήμερα τος οδηγίες προς όλους τους ιατρούς και τα ιατρεία, σχετικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται στους υγειονομικούς χώρους”, σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Νίτσας.
Έκανε έκκληση να μην ξεχνάει ο κόσμος τα μέτρα ασφαλείας επειδή, όπως σημείωσε, ο κορωνοϊός βρίσκεται ανάμεσά μας. “Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο καιρό επιβαρύνεται χωρίς να πούμε ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο επικίνδυνο. Παραταύτα όμως για να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όπως και οι λοιμοξιολόγοι και η επιτροπή του υπουργείο Υγείας επισημαίνουν, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, να φορούμε μάσκα, να απολυμαίνουμε τα χέρια μας συνεχώς και να τηρούμε τις αποστάσεις. Αν το κάνουμε αυτό τότε η κατάσταση δε θα χειροτερέψει”, τόνισε ο κ. Νίτσας.
Κ.Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.