ΝΔ Θεσσαλονίκης για τον Ταχιάου: «Εμβληματική προσωπικότητα της πνευματικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της πόλης» - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

ΝΔ Θεσσαλονίκης για τον Ταχιάου: «Εμβληματική προσωπικότητα της πνευματικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της πόλης»

Ο Πρόεδρος Αντώνης Γυφτόπουλος και τα μέλη της Δ.Ε της Ν.Δ Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στο πένθος της οικογένειας του Αντώνιου Αιμίλιου Ταχιάου ο οποίος απεδήμησε.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ «Επρόκειτο για μία εμβληματική προσωπικότητα της πνευματικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της πόλης μας την οποίαν οι Θεσσαλονικείς θα θυμούνται.

Οι συνάδελφοί του στο Πανεπιστήμιο θα θυμούνται τον εκλιπόντα για την τεράστια επιστημονική του συμβολή στα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε αλλά και για το εύρος του συγγραφικού του έργου.

Όλοι εμείς, οι υπόλοιποι Θεσσαλονικείς θα τον θυμόμαστε για την επιστημονική του συμβολή στην ανάδειξη του έργου των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου , των δύο εκ Θεσσαλονίκης Ελλήνων φωτιστών των Σλάβων. Ο ίδιος αναφερόταν πολύ συχνά στη μεγαλειώδη αυτή διαδικασία η οποία επρόκειτο να έχει αποφασιστικής σημασίας συνέπειες και προεκτάσεις για την ιστορία ολόκληρης της Ευρώπης.

Οι δύο Έλληνες Θεσσαλονικείς Άγιοι, όπως αναφέρει στο βιβλίο του « Κύριλλος και Μεθόδιος: οι εκ Θεσσαλονίκης»  ο Αντώνιος Αιμίλιος Ταχιάος, κλήθηκαν να διαδραματίσουν πρωταρχικό ρόλο στον εκχριστιανισμό των Σλάβων, που είναι το σπουδαιότερο ίσως γεγονός του 9ου αιώνα.

Όπως μας δίδαξε ο αείμνηστος καθηγητής, ήταν αυτοί οι Άγιοι, Κύριλλος και Μεθόδιος που μετέφεραν στους Σλάβους την αξία της ελληνικής παιδείας και της ορθόδοξης πνευματικότητας.

Και μόνο γι’  αυτήν την επιστημονική συμβολή του οι Θεσσαλονικείς θα είναι πάντα ευγνώμονες στον Αντώνιο Αιμίλιο Ταχιάο».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ