Κ. Νοτοπούλου: Η Β. Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Η Β. Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο

«Η Βόρεια Ελλάδα έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου στη δεξίωση του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, με την ευκαιρία του νέου έτους.

Η υφυπουργός ανέφερε ότι με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και προσέθεσε: «Η Ελλάδα επιστρέφει ενεργά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο, αναδεικνύοντας τον περιφερειακό της ρόλο».

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας και στις μεγαλύτερες ιταλικές επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και οι υπό εξέλιξη επενδύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Χαρακτηριστικά παραδείγματα συμμετοχής ιταλικών εταιρειών σε επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα είναι το μετρό της Θεσσαλονίκης και η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο νέες θέσεις εργασίας αλλά και υπεραξία. Επενδύσεις που έγιναν προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι εις βάρος του», επισήμανε η υφυπουργός και συνέχισε: «Οι ελληνο-ιταλικές εμπορικές σχέσεις είναι στενές και μακρόχρονες. Η Ιταλία αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ελλάδας, καθώς αποτελεί τον σημαντικότερο προορισμό των ελληνικών εξαγωγών».

«Η Βόρεια Ελλάδα έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή» συμπλήρωσε η κ. Νοτοπούλου και προσέθεσε: Σχεδιάζουμε το μέλλον, υπερβαίνοντας αγκυλώσεις και εμπόδια του παρελθόντος. Η ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας είναι το στοίχημα της νέας εποχής. Ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε».

Πηγή: Sofokleousin.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ