Ντιμιτρόφ: H Συμφωνία των Πρεσπών είναι η καλύτερη λύση και για τις δύο χώρες - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Ντιμιτρόφ: H Συμφωνία των Πρεσπών είναι η καλύτερη λύση και για τις δύο χώρες

Ως την καλύτερη δυνατή λύση για την πΓΔΜ και την Ελλάδα χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, ο κ. Ντιμιτρόφ δήλωσε πως «σε μερικά χρόνια, με δίκαιη πολιτική και ανοιχτή επικοινωνία, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των δύο χωρών θα διερωτάται ΄΄γιατί δεν το κάναμε αυτό νωρίτερα;΄΄».

Αναφορικά με τους όρους της Συμφωνίας, ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας υποστήριξε ότι από τις διαπραγματεύσεις, η «Μακεδονία» πήρε το καλύτερο δυνατό, όπως και η Ελλάδα, την ώρα που ανοίγουν νέοι ορίζοντες για τη χώρα του, αλλά και τη συνεργασία με τους γείτονες.

«Εάν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία, προκειμένου η Συμφωνία να γίνει καλύτερη για την μία ή την άλλη πλευρά, τότε δεν θα υπάρχει Συμφωνία αλλά εθνικές θέσεις», σχολίασε.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει και στις δύο χώρες, ο Νικολά Ντιμιτρόφ επεσήμανε ότι «το γεγονός ότι η αντιπολίτευση, στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ, «επιτίθενται» στη Συμφωνία των Πρεσπών, χρησιμοποιώντας την ίδια σχεδόν ρητορική, καταδεικνύει ότι η συμβιβαστική λύση για το περίπλοκο αυτό ζήτημα είναι καλή και ισορροπημένη».

Επιπλέον, ο ΥΠΕΞ της πΓΔΜ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα εφαρμοστεί πλήρως, ενώ θεωρεί ότι η ευθύνη για την τύχη της βρίσκεται πλέον στα χέρια του Κοινοβουλίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης;

Loading ... Loading ...

 

 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ