Ντιμιτρόφ: H Συμφωνία των Πρεσπών είναι η καλύτερη λύση και για τις δύο χώρες - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Ντιμιτρόφ: H Συμφωνία των Πρεσπών είναι η καλύτερη λύση και για τις δύο χώρες

Ως την καλύτερη δυνατή λύση για την πΓΔΜ και την Ελλάδα χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, ο κ. Ντιμιτρόφ δήλωσε πως «σε μερικά χρόνια, με δίκαιη πολιτική και ανοιχτή επικοινωνία, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των δύο χωρών θα διερωτάται ΄΄γιατί δεν το κάναμε αυτό νωρίτερα;΄΄».

Αναφορικά με τους όρους της Συμφωνίας, ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας υποστήριξε ότι από τις διαπραγματεύσεις, η «Μακεδονία» πήρε το καλύτερο δυνατό, όπως και η Ελλάδα, την ώρα που ανοίγουν νέοι ορίζοντες για τη χώρα του, αλλά και τη συνεργασία με τους γείτονες.

«Εάν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία, προκειμένου η Συμφωνία να γίνει καλύτερη για την μία ή την άλλη πλευρά, τότε δεν θα υπάρχει Συμφωνία αλλά εθνικές θέσεις», σχολίασε.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει και στις δύο χώρες, ο Νικολά Ντιμιτρόφ επεσήμανε ότι «το γεγονός ότι η αντιπολίτευση, στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ, «επιτίθενται» στη Συμφωνία των Πρεσπών, χρησιμοποιώντας την ίδια σχεδόν ρητορική, καταδεικνύει ότι η συμβιβαστική λύση για το περίπλοκο αυτό ζήτημα είναι καλή και ισορροπημένη».

Επιπλέον, ο ΥΠΕΞ της πΓΔΜ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα εφαρμοστεί πλήρως, ενώ θεωρεί ότι η ευθύνη για την τύχη της βρίσκεται πλέον στα χέρια του Κοινοβουλίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ