Νότης Μηταράκης: Ο γενικός πληθυσμός στα κλειστά κέντρα θα έχει δικαίωμα εξόδου για κάποιες ώρες την ημέρα - Karfitsa.gr
Πολιτική

Νότης Μηταράκης: Ο γενικός πληθυσμός στα κλειστά κέντρα θα έχει δικαίωμα εξόδου για κάποιες ώρες την ημέρα

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στα κλειστά κέντρα για τους μετανάστες που σχεδιάζει να λειτουργήσει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα κ. Μηταράκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Η νέα κλειστή και ελεγχόμενη δομή δεν θα επιτρέπει καμία μόνιμη παραμονή μεταναστών στη Χίο. Θα λειτουργεί μόνο ως κέντρο καταγραφής, ταυτοποίησης και απόδοσης απόφασης ασύλου, με την παραμονή να μην ξεπερνά τους έξι μήνες».

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στην δομή της Χίου ΒΙΑΛ ότι «πρέπει να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ» και εξηγεί, ότι η νέα δομή αντικαθιστά τη ΒΙΑΛ και θα φιλοξενεί πολύ λιγότερους αιτούντες άσυλο από όσους διαμένουν σήμερα στο νησί της Χίου. Στη συνέχεια προσθέτει ότι «Ξεκινάμε άμεσα τη διαδικασία για το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και την απόδοση της έκτασης στο δήμο, αμέσως μετά την λειτουργία της νέας δομής. Δημιουργώντας άμεσα νέες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα, 20.000 θέσεων, για να μεταφερθούν αιτούντες άσυλο από τα νησιά μας».

Σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας αυτών των καινούργιων κέντρων ο κ. Μηταράκης τονίζει ότι «θα κλείσουν μέσα στο 2020 όλα τα διαμερίσματα στην πόλη και στα χωριά, καθώς η παραμονή στα νέα κέντρα θα είναι υποχρεωτική. Εντός των κέντρων, όπως προβλέπει ο νόμος, θα παραμένουν, σε περιορισμό, όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά, όσοι έχουν αρνητική απόφαση β’ βαθμού -και άρα πρέπει να επιστραφούν- και οι νεοαφιχθέντες. Ο γενικός πληθυσμός θα έχει δικαίωμα εξόδου για κάποιες ώρες την ημέρα. Το βράδυ θα είναι κλειστά για όλους τα κέντρα».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε δωρεάν την τελευταία ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ