Ν.Κεραμέως: Πιθανόν άνοιγμα των σχολείων πριν τις γιορτές με πρώτα τα δημοτικά - Karfitsa.gr
Πολιτική

Ν.Κεραμέως: Πιθανόν άνοιγμα των σχολείων πριν τις γιορτές με πρώτα τα δημοτικά

Πιθανόν να ανοίξουν πριν τις γιορτές τα σχολεία της χώρας και να χτυπήσει πρώτο το κουδούνι στα Δημοτικά, αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας, στον «ΘΕΜΑ 104,6», Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε, το υπουργείο αναμένει την εισήγηση των ειδικών ώστε να ανοίξουν τα σχολεία τον Δεκέμβριο. Όπως είπε, είναι βασική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία.

Οι αποφάσεις, θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο. Η κα. Κεραμέως, σημείωσε πώς οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες όπου θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Πάντως, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.

Όσον αφορά στην τηλεκπαίδευση, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα. Επτά ώρες με κάθε μάθημα να διαρκεί από 40 λεπτά. “Τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα”, τόνισε η κα. Κεραμέως.

Παράλληλα, για τις διαφορετικές προσεγγίσεις του υπουργείου με την ΟΛΜΕ η υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν κάποιες διαφορετικές σκέψεις για τις εκλογές, οι οποίες τελικά πραγματοποιήθηκαν Σάββατο και όχι καθημερινή όπως γινόταν κατά το παρελθόν.
Φέτος, υπήρχε ένας επιπλέον λόγος, για τον φόβο συνωστισμό καθώς αφορούσε 175.000 ανθρώπους οι μετακινήσεις των οποίων θα ήταν προβληματικές για τη διάδοση του ιού.

Τέλος, αναφερόμενη για το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, η κα. Κεραμέως, σημείωσε ότι γίνεται μελετώντας την αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές σχολές. Έτσι, όσοι αποφοιτούν από αυτές και αναλόγως τις περιοχές θα μπορούν να απορροφούνται αμέσως στην αγορά εργασίας.
“Αν στις Κυκλάδες χρειαζόμαστε τουριστικά επαγγέλματα ή στη Δυτική Μακεδονία εργασίες που αφορούν την απολιγνιτοποίηση τότε θα διαμορφωθούν και τα επαγγελματικά λύκεια και ΙΕΚ γύρω από αυτές τις ανάγκες”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι αν χρειάζεται θα μεταβάλλονται ανάλογες με το τι ανιχνεύεται στην αγορά εργασίας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ