Ν. Παρασκευόπουλος: Είναι λάθος ότι με τον νόμο βγαίνουν έξω από τις φυλακές εγκληματίες - Karfitsa.gr
Πολιτική Ροή

Ν. Παρασκευόπουλος: Είναι λάθος ότι με τον νόμο βγαίνουν έξω από τις φυλακές εγκληματίες

«Οι θεσμοί της απόλυσης, των αποσυμφορητικών νόμων, των αδειών στήθηκαν πολύ παλιά και δεν έχουν καμία σχέση με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Σταδιακά οι νομοθέτες τις επεξέτειναν, δηλαδή μπήκαν περισσότερες ρυθμίσεις στην περίπτωση της απόλυσης λόγω προβλημάτων υγείας. Παράλληλα καλύφθηκαν με άλλες ρυθμίσεις ζητήματα ανηλίκων, ενώ σταδιακά από τη δεκαετία του 90 είχαμε περισσότερες περιπτώσεις οι οποίες είχαν ρυθμίσεις υπέρ της απόλυσης» τόνισε ο Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στον Realfm.

Παράλληλα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «ο δημοκράτης δεν πιστεύει στην εκδίκηση, η δημοκρατία στήθηκε με το όχι στην εκδίκηση των γενεών στην αρχαιότητα. Εμείς θέλουμε μια τιμωρία η οποία θα είναι ανάλογη του εγκλήματος, αλλά φτάνει να μην είναι τιμωρητική και απάνθρωπη. Νομίζω ότι αυτό είναι σήμερα το θέμα μας. Πρέπει να υπάρξει ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα επανεντάσει τους ανθρώπους στην κοινωνία και να μην τους οδηγεί ξανά στο έγκλημα».

«Είναι λάθος και προπαγάνδα ότι με τον νόμο Παρασκευόπουλου βγαίνουν έξω από τις φυλακές εγκληματίες. Έχουμε μείωση της εγκληματικότητας» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την υπόθεση Φλώρου ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε πως «φαίνεται ότι εδώ έχουμε κακή εφαρμογή του νόμου. Αυτό είναι που θα ελεγχθεί. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και μπορεί να ελέγχει τις αποδείξεις και έχει τον τελικό λόγο.

Αναφορικά με τη μήνυση που υπέβαλε ο Κώστας Βαξεβάνης κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως «η ποινική δικονομία προβλέπει τη διαδικασία έναρξης σύλληψης και αυτοφώρου. Ξέρετε ότι είμαι πάντοτε υπέρ των ήπιων λύσεων».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ