Ν. Πατενίδου: Η εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης χρειάζεται όραμα - Karfitsa.gr
Άρθρα Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Ν. Πατενίδου: Η εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης χρειάζεται όραμα

Η Θεσσαλονίκη λέγεται χρόνια τώρα ότι δεν έχει μεγάλη τουριστική περίοδο, το καλοκαίρι είναι μικρό και η σεζόν δε μπορεί να επεκταθεί περισσότερο, ώστε να γίνει πόλος έλξης τουριστών για όλο το χρόνο.

Της ΝΟΤΑΣ ΠΑΤΕΝΙΔΟΥ*

Η Θεσσαλονίκη δε μπορεί να γίνει Βαρκελώνη!

Δεν αποδέχομαι αυτήν τη μιζέρια και κακομοιριά στη νοοτροπία μας και σκέφτομαι τρόπους και μέσα που θα μπορέσουν να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση.

Αρκεί μόνο η ανάδειξη της ιστορίας των Εβραίων της πόλης μας και της οθωμανικής περιόδου;

Αναρωτιέμαι τί ακριβώς λείπει από την πόλη και θεωρείται αδύνατον ένα ανάλογο όραμα. Διαθέτει πολλά ιστορικά μνημεία της ρωμαϊκής εποχής, βυζαντινές εκκλησίες, τα κάστρα, τον Λευκό Πύργο, τα μουσεία, την ατέλειωτη παραλία της, κοντινή πρόσβαση σε ιαματικές πηγές και στις καλύτερες παραλίες του κόσμου στην Χαλκιδική, τα οινοποιεία της με τα υπέροχα κρασιά της, το εξαιρετικό φαγητό με τις τοπικές σπεσιαλιτέ.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η Βεργίνα, η Πέλλα, η Αμφίπολη, το Άγιο Όρος, ο Όλυμπος που είναι τόποι μοναδικού φυσικού κάλλους και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Από την άλλη σκέπτομαι πόσο υποβαθμισμένο είναι το λιμάνι της πόλης, το αεροδρόμιο, η έλλειψη μιας αξιόλογης μαρίνας, η ανυπαρξία στην ουσία μέσων μαζικής μεταφοράς και διαπιστώνω ότι η πόλη με τόσα μοναδικά χαρίσματα και τους απίθανους συνδυασμούς, δεν έχει σύγχρονες υποδομές για να μπορέσει να εξελιχθεί και να κατακτήσει μία περίοπτη θέση στην νοτιοανατολική Ευρώπη, στη Μαύρη θάλασσα και στη Μεσόγειο.

Η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης είναι πολύ σημαντική και υπήρξε πάντα σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών.

Εμείς οι σύγχρονοι Μακεδόνες οφείλουμε να αγωνιστούμε για να ανακτήσει τη θέση που της αξίζει στο διεθνές γίγνεσθαι!

* Η Νότα Πατενίδου είναι δικηγόρος και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του Κωνσταντίνου Ζέρβα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ