Ν.Πατενίδου: Στα καθημερινά προβλήματα πρέπει να εγκύψουμε και να βρούμε λύσεις - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Ν.Πατενίδου: Στα καθημερινά προβλήματα πρέπει να εγκύψουμε και να βρούμε λύσεις

Η δικηγόρος Νότα Πατενίδου δυναμική, πολυπράγμων, έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον και δράση για τα κοινά της Θεσσαλονίκης ήταν φυσικό επακόλουθο να βρεθεί στον στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η ίδια κατεβαίνει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Ζέρβα «Ναι στη Θεσσαλονίκη».

Πως πήρατε την απόφαση να κατεβείτε υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα κοινά, έχω θέση και άποψη για τα πολιτικά τεκταινόμενα στη χώρα μας και η οικονομική κρίση ήταν ένας σημαντικός λόγος που με οδήγησε στην απόφαση να συμμετάσχω πιο ενεργά. Δημιουργήσαμε με φίλους, που έχουν τις ίδιες ανησυχίες, όπως ο Σταύρος Μαρτινίδης, ο Τάσος Νικάκης και ο Σάκης Τσέτης μία ομάδα προβληματισμού και ανταλλάσσαμε ιδέες και σκέψεις όσο αφορά τα κακώς κείμενα στην πόλη μας και τι μπορούμε να κάνουμε στην πράξη για να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Δεν ήταν για εμάς καμία επιλογή η φυγή στο εξωτερικό, ούτε θέλαμε να παραμείνουμε θεατές στην καρδιά της κρίσης. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, ο σπόρος είχε μπει και η απόφαση για να κατέβω υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν φυσικό επακόλουθο.

Γιατί με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα;

Ως ενεργή πολίτης έψαχνα, διάβαζα και ακολουθούσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανθρώπους νέους στην πολιτική και συγκεκριμένα στην αυτοδιοίκηση, χωρίς στενή κομματική ταυτότητα, καθώς έχω κουραστεί και απογοητευτεί από τους επαγγελματίες πολιτικούς και συνδικαλιστές που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους αλλά προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα και τρέφονται συνεχώς και μόνο από αυτόν. Κάπως έτσι ανακάλυψα τον υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα που προέρχεται αποκλειστικά από την αυτοδιοίκηση, είναι γέννημα θρέμμα της πόλης μας με ευρωπαϊκό, σύγχρονο προφίλ, με συγκεκριμένες προτάσεις που μπορεί να υλοποιήσει, με διάθεση να δουλέψει για την πόλη και να προσφέρει τα μέγιστα στους δημότες της Θεσσαλονίκης.

Ποια προβλήματα θεωρείται ότι ταλανίζουν τον δήμο Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν λύσεις;

Τα προβλήματα της πόλης μας είναι πολλά, αφού η αδιαφορία ετών του αθηνοκεντρικού κράτους, σε συνδυασμό με την ασυνεννοησία και αναποτελεσματικότητα των τοπικών παραγόντων, την επικράτηση των μικροκομματικών και προσωπικών συμφερόντων δυστυχώς δε βοήθησαν στην ομαλή ανάπτυξη και εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε μία ουσιαστικά σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη αντάξια της σημαντικής αδιάλειπτης ιστορίας της μέσα στους αιώνες. Από που να ξεκινήσω την απαρίθμηση των προβλημάτων που δυσκολεύουν καθημερινά τη ζωή μας, από την έλλειψη στην ουσία μέσων μαζικής μεταφοράς, από το καρκίνωμα ετών του ΟΑΣΘ, από την πρωτοφανή καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των έργων του μετρό, από την οποία η οικονομία της πόλης χάνει καθημερινά περί τα 3.000.000 ευρώ, από το κυκλοφοριακό κομφούζιο, το διπλό πάρκινγκ, την απουσία της δημοτικής αστυνομίας και της τροχαίας, την έλλειψη πρασίνου, πλατειών, πεζοδρόμων, χώρων άθλησης και παιδικών χαρών. Ένα όμως νέο σχετικά αλλά μεγάλο πρόβλημα των ημερών μας κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης είναι η αύξηση της εγκληματικότητας, το κέντρο σταδιακά μετατρέπεται σε γκέτο και είναι πια έκδηλη η ανασφάλεια των δημοτών να περπατήσουν αμέριμνοι στους άλλοτε φιλικούς δρόμους της πόλης μας.

Σ’ αυτά τα καθημερινά προβλήματα πρέπει να εγκύψουμε και να βρούμε λύσεις καθώς πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο αρχικά νομίζουμε, αρκεί να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και διάθεση για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και εμείς ως παράταξη με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ζέρβα σας διαβεβαιώ ότι γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα την αυτοδιοίκηση!

Ποιο είναι το όραμα σας για την πόλη;

Το όραμά μου για τη Θεσσαλονίκη είναι να γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη, να ξανακερδίσει τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι σύμφωνα με την πλούσια και σημαντική ιστορία της. Η γεωγραφική θέση της πόλης μας είναι μοναδική, διαθέτει λιμάνι που πρέπει άμεσα να αναπτυχθεί περισσότερο, ώστε να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξή της στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Η επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου της πόλης σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του μετρό εκτός από το γεγονός της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών, θα ενισχύσει και τον τουρισμό, θα κάνει γνωστή στην οικουμένη τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό, τον ελληνορωμαϊκό αλλά και το βυζαντινό ιστορικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης. Η δημιουργία μίας μαρίνας σκαφών διεθνών προδιαγραφών πιστεύω ότι είναι απαραίτητη και άργησε αδικαιολόγητα, όπως επίσης η ανάπλαση της ΔΕΘ και η ενίσχυση ακόμη περισσότερο του διεθνούς οικονομικού χαρακτήρα της. Ένας άξιος και ικανός δήμαρχος με δημιουργική και πολυσυλλεκτική ομάδα μπορεί να πιέσει όλους τους αρμόδιους φορείς της πόλης και να κάνει μικρά θαύματα προς όλες αυτές τις κατευθύνσεις έστω και αν δεν είναι αμιγώς αρμοδιότητά του.

Σε περίπτωση που εκλεγείτε, σε ποιους τομείς θα επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας;

Αν εκλεγώ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές δεσμεύομαι να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τη δημιουργία φορέα που εξήγγειλε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, που στόχο θα έχει τη διεθνή ενημέρωση και προώθηση των θέσεων μας σχετικά με το θέμα των Σκοπίων λόγω της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών, όσο αφορά την εθνότητα και τη γλώσσα και ειδικότερα για το πρόβλημα της ονομασίας των μακεδονικών προϊόντων που ταλανίζει πολλούς επιχειρηματίες της βορείου Ελλάδας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ