Ν. Ταχιάος: Η κα Νοτοπούλου και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία αίσθηση της πραγματικότητας - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Θεσσαλονίκη

Ν. Ταχιάος: Η κα Νοτοπούλου και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία αίσθηση της πραγματικότητας

«Νομίζω ότι η κα Νοτοπούλου βγήκε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας όπως και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί προφανώς δεν έχουν καμία αίσθηση της πραγματικότητας». Αυτή ήταν η απάντηση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου στις δηλώσεις της κας Νοτοπούλου ότι λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπώνξέσπασαν ακραίες φωνές που ήταν κλεισμένες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην TV100 ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» εξήγησε ότι «η κα Νοτοπούλου και οι λοιποί δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει αυτό που έχει συμβεί με τη Μακεδονική ταυτότητα. Την εθνολογική υπόσταση του Μακεδόνα την έχει χαρίσει ο κ. Τσίπρας στους βόρειους γείτονες, με τη Συμφωνία των Πρεσπών». Ο Νίκος Ταχιάος τόνισε ότι θέλει να μιλάει πολύ περήφανα ως Μακεδόνας και Θεσσαλονικιός στους συμπολίτες του και θα προσπαθήσει να συμβάλλει στην προστασία των Μακεδονικών σημάτων. Συμπλήρωσε επίσης ότι «αυτό που πρέπει να κάνει ο δήμαρχος είναι να μην επιτρέψει να διχαστεί η πόλη, σε προδότες και υπερπατριώτες γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έκανε η Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτήν την ανταλλαγή ακραίων χαρακτηρισμών δεν θα την ενθαρρύνω. Θα αποτρέψω το διχασμό. Πρέπει να βρούμε έναν κώδικα να συνεννοούμαστε μεταξύ μας».

Όταν ρωτήθηκε για την πρόταση της κας Νοτοπούλου να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας της νέας δημοτικής αρχής με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» αναρωτήθηκε γιατί χρειάζεται ένα μνημόνιο συνεργασίας προκειμένου να κάνει η αστυνομική ηγεσία σωστά τη δουλειά της. «Η κα Νοτοπούλου πέρασε από θέσεις του δημοσίου, ως κομήτης και δεν κατάλαβε τι είναι αυτό από το οποίο πέρασε. Νόμιζε ότι η ιστορία «περνάω από το δημόσιο» είναι μοιράζω 200 χιλιάρικα στους δήθεν φορείς νεολαίας», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής συζητήθηκε και ο τρόπος λειτουργίας του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. «Προφανώς κανείς δεν θέλει να έχει μια βρόμικη πόλη. Δυστυχώς ή ευτυχώς η καθαριότητα είναι μια από τις μεγαλύτερες αρμοδιότητες του δημάρχου. Κάποιοι εργαζόμενοι, σε αυτόν τον τομέα, έχουν μάθει να λειτουργούν ως ένας μηχανισμός εκλογικός ή αν θέλετε ένας μηχανισμός εσωτερικής διαχείρισης που δεν αφορά στο έργο του δήμου. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την πούμε ευθέως. Είναι κακομαθημένος μηχανισμός και δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα όσο λειτουργεί, με αυτόν τον τρόπο. Κάποιοι εργαζόμενοι πάσχουν από “ηθική ασθένεια” γιατί το πως ο κάθε εργαζόμενος αντιλαμβάνεται τη θέση του μέσα στο δήμο έχει και ηθικές διαστάσεις»,τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα».

Σε ότι αφορά στις δημοσκοπήσεις οι οποίες τον φέρνουν στην πρώτη θέση αλλά δείχνουν ταυτόχρονα και ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε ότι «είναι πολύ λογικό ο κόσμος να είναι δύσπιστος προς την πολιτική. Εκ των πραγμάτων οι αναποφάσιστοι γίνονται κάποια στιγμή αποφασισμένοι. Εγώ θα συνεχίσω την πολιτική που ακολουθώ. Θα παρουσιάζω ποιος είμαι, τι πιστεύω και θα συνεχίσω να μιλάω πολύ ανοιχτά. Δεν είμαι διατεθειμένος να χαϊδέψω αυτιά. Έτσι θα απευθυνθώ και στους αναποφάσιστους».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ