Ν.Φίλης: Τερατούργημα που παραδίδει την πρώτη κατοικία στις τράπεζες ο πτωχευτικός κώδικας - Karfitsa.gr
Πολιτική

Ν.Φίλης: Τερατούργημα που παραδίδει την πρώτη κατοικία στις τράπεζες ο πτωχευτικός κώδικας

Τερατούργημα χαρακτήρισε τον πτωχευτικό κώδικα ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας το πρωί στη διάρκεια της συνεδρίασης για την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Υπεραμυνόμενος της πρότασης μομφής ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «ο κ. Σταϊκούρας καταθέτει το συζητούμενο τερατούργημα για την παράδοση της πρώτης κατοικίας στις τράπεζες, σε συνθήκες πανδημίας, ξέφρενης ύφεσης και ανεργίας, αλλά και καταστροφής του παραγωγικού ιστού, που προστίθενται στις επιπτώσεις της μνημονιακής χρεοκοπίας».

«Κι όμως η πανδημία θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για να παγώσει κάθε διαδικασία ρευστοποίησης της πρώτης κατοικίας. Το κάνουν άλλες χώρες της ΕΕ. Η ΝΔ όμως χρησιμοποιεί την πανδημία για να υλοποιηθεί μια πελώρια αναδιανομή πλούτου υπέρ των ισχυρών», συνέχισε για να θίξει στην πορεία τον τρόπο με τον οποίο έχει καλύψει την πρόταση μομφής ο Τύπος.

«Μου κάνει εντύπωση που πολλοί βουλευτές της ΝΔ στην ομιλία τους εκφράζουν… χαρά που ο Τύπος δεν κάνει εκτενή ρεπορτάζ για την πρόταση μομφής και τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο. Μα γιατί χαίρονται; Τόση είναι η κρίση τους; Στην πραγματικότητα, η υποτονική κάλυψη από τα ΜΜΕ είναι μια ακόμα ένδειξη των λόγων που απομακρύνεται ο πολίτης από το σύστημα ενημέρωσης. Θλίψη θα έπρεπε να εκφράζουν για την ηθικοπολιτική κρίση του Τύπου, όχι χαρά», σημείωσε.

«Στην αίθουσα αυτή περισσεύει σε πολλούς βουλευτές της ΝΔ η αλαζονεία και η ξιπασμένη επίκληση εκ μέρους τους, μιας κούφιας συγκυριακής πολιτικής κυριαρχίας. Ας συνεχίζουν να επαίρονται και να καθησυχάζουν τον εαυτό τους για τις δημοσκοπικές φωτογραφίες της στιγμής. Όταν αντιληφθούν τη ‘βουή των πλησιαζόντων γεγονότων’ θα είναι αργά», ανέφερε επίσης ο κ. Φίλης.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Φίλης κρίνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει με την πρόταση μομφής καθαρό μήνυμα: επιστρέφει στην κοινωνία και τα κινήματα, ως κόμμα αγώνων και διακυβέρνησης».

«Έμπρακτα, αναγνωρίζουμε λάθη και αστοχίες των κυβερνήσεων ‘15-’19. Βάζουμε την νέα ατζέντα για τα δικαιώματα, για την εργασία, την κλιματική κρίση, τις απειλές του ψηφιακού καπιταλισμού που μετατρέπει την τηλεργασία σε τηλεανεργία. Τον ρατσισμό και τον αυταρχισμό που συγκροτούν μαζί με τον αχαλίνωτο νεοφιλελευθερισμό τη νέα ριζοσπαστική Δεξιά. Συτήν που αντικειμενικά ανοίγει το δρόμο στην ακροδεξιά», κατέληξε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ