Ξαναζωντανεύει το καταφύγιο των Αγ. Αποστόλων στην Ορμύλια Χαλκιδικής - Karfitsa.gr
Κοινωνία Περιβάλλον

Ξαναζωντανεύει το καταφύγιο των Αγ. Αποστόλων στην Ορμύλια Χαλκιδικής

Το καταφύγιο μικρών ζώων στους Αγίους Αποστόλους της Ορμύλιας παίρνει και πάλι ζωή, χάρη στο μεράκι και την αγάπη για τον τόπο  του νέου διοικητικού συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Ορμύλιας.

Το καταφύγιο υπήρχε αρκετά χρόνια πριν και είχε δημιουργηθεί από τον ίδιο σύλλογο παλαιότερα. Υπήρχαν τότε 21 ελάφια, λαγοί και αγριογούρουνα. Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα ελάφια, εκτός από ένα και ο,τιδήποτε άλλο υπήρχε εντός.

«Φέτος τον Ιούνιο μετά από εκλογικές διαδικασίες αναλάβαμε νέοι άνθρωποι με αγάπη και όραμα για το τόπο μας.  Ανακατασκευάσαμε το καταφύγιο, φτιάξαμε ξανά τα υπόγεια συστήματα άρδευσης, φέραμε λαγούς για αναπαραγωγή» λέει στο halkidikinews.gr ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ορμύλιας, Ιωακείμ Τσινάς.

Πριν λίγες μέρες, με τη συνδρομή δωρητών, έφθασαν στο καταφύγιο δύο περήφανες ελαφίνες, η Μορφούλα και η Χάιδω!

 

Τα μέλη του Συλλόγου βρίσκονται σε διαδικασία εμπλουτισμού του καταφυγίου με πέρδικες προς αναπαραγωγή, παγωνιά, χήνες και διάφορα άλλα ζώα!

Το Καταφύγιο βρίσκεται πλησίον του εξωκλησιού των Αγίων Αποστόλων σε μια πανέμορφη τοποθεσία και είναι προσβάσιμο από όλο το κόσμο.

 

πηγή και Photo halkidikinews.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ