Ξεβούλωσε τις αρτηρίες σου με την σωστή δίαιτα - Karfitsa.gr
Ευ Ζην

Ξεβούλωσε τις αρτηρίες σου με την σωστή δίαιτα

Υπάρχουν 4 με 5 φορές περισσότερες πιθανότητες για να υποστεί κανείς εγκεφαλικό ή έμφραγμα όταν οι αρτηρίες του είναι «βουλωμένες», με άλλα λόγια πιο στενές από το φυσιολογικό.

Το σημαντικότερο είναι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Ωστόσο, τα 2/3 των ασθενών δεν έχουν διαγνωστεί και δεν λαμβάνουν την κατάλληλη αγωγή. Αυτές οι στενώσεις των αρτηριών μπορούν να αντιστραφούν με την κατάλληλη δίαιτα.

Σύμφωνα με μελέτη σε 140 ανθρώπους, η σωστή δίαιτα μπορεί να αντιστρέψει την στένωση των αρτηριών. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές διατροφές που είναι εξίσου αποτελεσματικές στην διάνοιξη των αρτηριών. Αυτές είναι η μεσογειακή, η διατροφή με λίγα λιπαρά και η διατροφή με λίγους υδατάνθρακες.

Στην μελέτη συμμετείχαν εθελοντές που ήταν υπέρβαροι άντρες ηλικίας 40 έως 65 ετών. Οι ερευνητές τους ζήτησαν να ακολουθήσουν μία από τις τρεις δίαιτες και να καταγράφουν καθημερινά τι κατανάλωναν σε ημερολόγια διατροφής.

Οι μετρήσεις έγιναν με το ξεκίνημα της μελέτης, καθώς και δύο χρόνια αργότερα. Και οι τρεις δίαιτες συρρίκνωσαν τις στενώσεις, καθώς με την σωστή διατροφή μειώθηκε η αρτηριακή πίεση των εθελοντών.

Πηγή: Onmed.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ