Ξεκίνησαν τα μπλόκα των αγροτών- Ετοιμάζουν συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Κοινωνία Ροή

Ξεκίνησαν τα μπλόκα των αγροτών- Ετοιμάζουν συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Από την Καρδίτσα, ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις  με τους αγρότες του νομού να παρατάσσονται στον κόμβο του «Δέλτα» στον εθνικό δρόμο Ε-65. Στο σημείο η κυκλοφορία των οχημάτων σταμάτησε από αρκετά νωρίς, με την Αστυνομία να αποκλείει την πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, τόσο στο ρεύμα προς Λαμία, όσο και προς τα Τρίκαλα. Στα Τρίκαλα, οι αγρότες ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκο στον κόμβο Μεγαλοχωρίου επί της Ε65, ενώ στη Μαγνησία, μετά τη συγκέντρωση με αγροτικά αυτοκίνητα, στις 11:00 στην εφορία Βόλου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων της περιοχής για να αποφασιστούν η μέρα και ο τόπος μπλόκου, με προσανατολισμό τον κόμβο Αερινού στην ΠΑΘΕ.

Τρακτέρ στον κόμβο του Πλατυκάμπου ετοιμάζονται να στήσουν την Πέμπτη οι αγρότες της Λάρισας, που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους. Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να βγάλουν σταδιακά τα τρακτέρ στον δρόμο, ώστε να στηθεί ένα μπλόκο στον κόμβο, ενώ επικεντρώνονται στην επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη στις 3 Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια της Agrotica.

Με βάση τον σχεδιασμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τις επόμενες ημέρες αναμένεται να στηθούν μπλόκα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι αγρότες από το Ηράκλειο της Κρήτης σχεδιάζουν να βγάλουν σήμερα Τετάρτη, τα τρακτέρ στο Πραιτώρι, όπως και αγρότες της Ημαθίας, οι οποίοι θα βρίσκονται στην Κουλούρα.

Την Παρασκευή οι αγροτοκηνοτρόφοι των νομών Άρτας και Πρέβεζας δίνουν ραντεβού στη γέφυρα της Άρτας, ενώ στα Χανιά της Κρήτης την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αγροτών στη Δημοτική Αγορά.

Το Σάββατο έχει αποφασιστεί να στηθεί μπλόκο στον δρόμο Αγρινίου – Μεσολογγίου από αγρότες της Αιτωλοκαρνανίας, την Κυριακή στην Ευρυτανία οι αγρότες σχεδιάζουν να βγουν με τρακτέρ στη γέφυρα Αγραφιώτη στο Κρυονέρι και στην Κοζάνη οι αγρότες δίνουν ραντεβού στην γέφυρα των Σερβίων.

Τη Δευτέρα στη Φλώρινα, αγρότες στήνουν μπλόκο στο Αμύνταιο, ενώ στη Φθιώτιδα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν στους κόμβους Ανθήλης και Δομοκού.

Σημειώνεται, πάντως, πως σήμερα Τετάρτη, στη Νίκαια της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή διευρυμένη συνάντηση αγροτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που δεν συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ώστε να συζητήσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους, αλλά και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

«Ξεκινάμε να στήνουμε μπλόκα. Μέχρι τις 28 του μήνα σε όλη την Ελλάδα θα έχουν στηθεί μπλόκα. Στις 3 του Φλεβάρη θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Είναι τα παλιά αιτήματα που μας παίρνουν το 60% του εισοδήματος αλλά και καινούργια αιτήματα που έχουν σχέση με τις κατασχέσεις», διαμήνυσε ο Bαγγέλης Μπούτας, Μέλος Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Νομού Καρδίτσας.

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ