Ξεκαθαρίζει ο Πέτσας: Το πακέτο της Κομισιόν δεν συνδέεται με μνημονιακές υποχρεώσεις - Karfitsa.gr
Πολιτική

Ξεκαθαρίζει ο Πέτσας: Το πακέτο της Κομισιόν δεν συνδέεται με μνημονιακές υποχρεώσεις

Σε σημερινή του τηλεοπτική εμφάνιση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι το πα΄κετο στήριξης που πρότεινε η Κομισιόν για την χώρα μας δεν θα συνδέεται με καμία μνημονιακή υποχρέωση όπως αυτά που είχαμε συνηθίσει κατά το παρελθόν.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι η απόφαση της Κομισιόν αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ΕΕ, προσθέτοντας πως έχει σημασία να σταθούμε στις τρεις λέξεις που αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση: αλληλεγγύη, συνοχή και σύγκλιση.

Ακόμα συμπλήρωσε πως το ποσό που τελικά προτείνεται είναι διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά προβλεφθεί και ικανοποιούνται όλες οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η χώρα μας.

Παράλληλα διευκρίνισε πως τα χρήματα του πακέτου στήριξης θα εκταμιευθούν σταδιακά μέσα σε 3 χρόνια και είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης για το σχεδιασμό της διάθεσης τους.

Σε ότι αφορά το θέμα της στήριξης των δανειοληπτών, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι πέραν από την παράταση που ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη, 27 Μάη, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για πρώτη φορά θα στηριχθούν και οι συνεπείς δανειολήπτες. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι αποπληρώνουν κανονικά το δάνειο τους, αλλά επλήγησαν από την κρίση και σύμφωνα με το προφίλ τους βρίσκονται ένα βήμα πριν «κοκκινίσουν» τα δάνεια τους. Το ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση αυτή, υπολογίζεται σε 300-400 εκ. ευρώ.

Για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που έλαβαν ή θα λάβουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%, επανέλαβε ότι το κράτος θα αναπληρώσει το 1/3 των απωλειών τους.Τέλος ξεκαθάρισε ότι στην κυβέρνηση δεν γίνεται καμιά συζήτηση για πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμό.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ