Ξενάγηση Μητσοτάκη στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Ξενάγηση Μητσοτάκη στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης (ΦΩΤΟ)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην περιφέρεια της Ηπείρου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης οπού και ξεναγήθηκε στους χώρου του από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου, τα οποία αποτελούν παράδειγμα ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ξενάγησης του ρώτησε για το χρονοδιάγραμμα τέλεσης των εργασιών και περιηγήθηκε και στους επιστημονικούς χώρους οπού πραγματοποιείται η συντήρηση και η αποκατάσταση των ευρημάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε ακόμα εάν στο θέατρο παίχτηκαν θεατρικές παραστάσεις πράγμα το οποίο έγινε και συνομίλησε με διαφόρους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Να σημειώσουμε ότι το έργο «Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Ιερού της Δωδώνης – Φάση Α’», έχει ενταχθεί με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ, στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 και αποτελεί οργανική συνέχεια των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο και τα μνημεία του, ήδη από τις αρχές του 2000.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ