Ν.Ξυδάκης: Μονόδρομος η διαρκής μεταρρυθμιστική προσπάθεια - Karfitsa.gr
Πολιτική

Ν.Ξυδάκης: Μονόδρομος η διαρκής μεταρρυθμιστική προσπάθεια

«Είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση της αριστεράς: διαρκής μεταρρυθμιστική προσπάθεια και διαρκής συνομιλία με την κοινωνία»: αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του  ο Νίκος Ξυδάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το τέλος των μνημονίων.

Την ίδια στιγμή, κάνει επίθεση στους αντιπάλους «της προοδευτικής αναγέννησης της Ελλάδας», τους «πρωθιερείς της διαπλοκής και της χρεοκοπίας (που) λυσσομανούν για την εκδικητική τους Παλινόρθωση». Ωστόσο, προσθέτει, αρκετοί από αυτούς είναι «δηλωμένοι εχθροί της δημοκρατίας. Είναι διορισμένα τσιράκια του δικτάτορα Παπαδόπουλου, φανεροί εραστές της απολυταρχίας, συνοδοιπόροι εθνικοσοσιαλιστών».

Ερωτηθείς σε ποιους αναφέρεται η δήλωσή περί “πρωθιερέων της διαπλοκής και της χρεοκοπίας” και “διορισμένα τσιράκια του δικτάτορα Παπαδόπουλου”, ο κ. Ξυδάκης απάντησε: “Υπάρχουν στους κόλπους της Δεξιάς, σε παραφυάδες της δεξιάς συντηρητικής παράταξης, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στη ΝΔ. Όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι. Δεν έχουν καν σημασία τα ονόματα διότι υπάρχουν οι άνθρωποι και κυρίως υπάρχουν οι ιδεολογίες και οι συμπεριφορές, οι οποίες όλο το παρελθόν τους, ως την είσοδό τους στη ΝΔ, ήταν μια συμπεριφορά, μια πολιτική στάση ακροδεξιού εφιάλτη και δυστυχώς η συντηρητική παράταξη, η ΝΔ […] έχει επιμολυνθεί από ένα μείγμα Λεπενισμού, Ορμπανισμού και όλο το εμφυλιοπολεμικό, το μετεμφυλιοπολεμικό και δικτατορικό παρελθόν της μεταπολεμικής Ελλάδας”.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ξυδάκης, πρόκειται για “τα ορφανά του ΛΑΟΣ, τα οποία ενσωματώθηκαν στη ΝΔ, άνθρωποι, οι οποίοι είναι ασεβείς προς τις κοινωνικές μειοψηφίες, επιθετικοί και ωμοί και σε πολύ μεγάλο βαθμό ελέγχονται για διαπλεκόμενα συμφέροντα”.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ