Ξ.Ε.Ε: Στο 22% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Επιχειρήσεις

Ξ.Ε.Ε: Στο 22% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία

Στο 22% πανελλαδικά κυμαίνονται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τον δείκτη επιδόσεων που έχει δημιουργήσει και λειτουργεί σε 500 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΞΕΕ, Αλέξανδρο Βασιλικό, το καλοκαίρι αυτό, εξαιτίας του κορονοϊού, είναι πρωτόγνωρο.

«Η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η ζήτηση τον Ιούλιο κινήθηκε πράγματι πολύ χαμηλά. Το ΞΕΕ, μέσω ειδικής εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το ΙΤΕΠ παρακολουθεί σε εβδομαδιαία βάση τους βασικούς δείκτες επιδόσεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 500 ξενοδοχείων και με βάση τα δεδομένα που συλλέγονται μπορώ να σας πω ότι πανελλαδικά ο μέσος όρος πληρότητας στα ξενοδοχεία δεν ξεπερνάει το 22%. Αυτή είναι η εικόνα της στιγμής που μιλάμε» σημειώνει στη «Ν» ο κ. Βασιλικός.

Αναφορικά με τις επιδόσεις που αναμένουμε τον Αύγουστο, προκειμένου να μειώσουμε έστω και λίγο το έλλειμμα συγκριτικά με τις επιδόσεις του 2019, όταν και ο πλανήτης δεν είχε επηρεαστεί από την πανδημία, ο πρόεδρος του ΞΕΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν εκτιμήσεις. «Κανείς δεν μπορεί -και κανείς δεν πρέπει να κάνει την παραμικρή πρόβλεψη. Τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα και σε τελική ανάλυση είναι αυτά που προσδιορίζουν το τι θα καταφέρουμε να σώσουμε από αυτή τη σεζόν.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ