ΟΑΕΔ: Άρση των υποθηκών για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Οικονομία

ΟΑΕΔ: Άρση των υποθηκών για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ

Λόγω της άρσης των υποθηκών για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ, ο ΟΑΕΔ εξέδωσε έναν οδηγό για το πώς θα προχωρήσουν οι δικηγόροι των δικαιούχων και οι συμβολαιογράφοι στην άρση των προσημειώσεων για τις δικάσιμες Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2019.

Όπως αναφέρεται «ο τ. ΟΕΚ προς εξασφάλιση των απαιτήσεών του, ενέγραφε υποθήκες με δανειστικά συμβολαιογράφων και προσημειώσεις υποθηκών με δικαστικές αποφάσεις. Τα βάρη αυτά αίρονται με τον τρόπο που εγγράφηκαν.Επί των υποθηκών αναλαμβάνει αποκλειστικά συμβολαιογράφος ενώπιον του Προϊσταμένου ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ, στην περιφέρεια του οποίου βρίσκεται το υποθηκοφυλακείο που ενεγράφη η υποθήκη».

Επί των προσημειώσεων:

  • Εκτός Αττικής: τυπική αντιδικία με κοινοποίηση στον «αντίδικο» ΟΑΕΔ που διασταυρώνει τα στοιχεία και εφόσον το δάνειο έχει εξοφληθεί δεν παρίσταται. Να μη ζητηθεί δικαστική δαπάνη.
  • Στην Αθήνα: γίνεται κατάθεση αιτήσεως με γραμμάτιο ΔΣΑ και ορισμός δικασίμου.
  • Στον Πειραιά: κατευθείαν κατάθεση και συζήτηση την ίδια ημέρα.

Τη μέριμνα και ευθύνη για τα έγγραφα την έχει αποκλειστικά ο δικηγόρος του δικαιούχου, η παράσταση του οποίου είναι υποχρεωτική από την Δικονομία.

Ο Δικαστής θα ζητήσει την απόφαση εγγραφής προσημείωσης με τόμο και αριθμό. Στις υπό κτηματογράφηση περιοχές, ο δικαστής θα ζητήσει έγγραφο του Γραφείου Κτηματογράφησης με αριθμό ΚΑΕΚ. Αν λειτουργεί κανονικά κτηματολόγιο ζητεί έγγραφο με ΚΑΕΚ.

Ορισμένοι δικαστές ζητούν περιγραφή του ακινήτου, ενώ άλλοι δεν ζητούν. Ο δικηγόρος ΟΑΕΔ δεν θα ζητήσει τίποτε σχετικό.

Ο δικηγόρος του ΟΑΕΔ θα ταυτοποιήσει το πρόσωπο του αιτούντος με το πρόσωπο του αναφερομένου στο απόσπασμα πρακτικού ΔΣ/ΟΑΕΔ το οποίο παραδόθηκε στον δικαιούχο. Πρέπει να το έχετε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ μαζί σας, άλλως δεν προχωρεί η διαδικασία. Συνιστάται να έχετε επίσης μαζί σας και αντίγραφα του σχεδίου της δικαστικής απόφασης που θα έχετε ετοιμάσει για την άρση της προσημείωσης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ