ΟΗΕ: Σαουδάραβες αξιωματούχοι δολοφόνησαν τον Κασόγκι - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

ΟΗΕ: Σαουδάραβες αξιωματούχοι δολοφόνησαν τον Κασόγκι

Στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, ήταν προσχεδιασμένη από “αξιωματούχους του κράτους της Σαουδικής Αραβίας”, κατέληξε Διεθνής έρευνα των Ηνωμένων Εθνών.

Η ερευνήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Άγκνες Καγιαμάρντ, η οποία τέθηκε επικεφαλής για την έρευνα της δολοφονίας του Κασόγκι, δήλωσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε “θύμα σκληρής και προμελετημένης δολοφονίας, που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από αξιωματούχους του κράτους της Σαουδικής Αραβίας”.

Όπως δήλωσε η Καγιαμάρντ, η ομάδα της είχε πρόσβαση σε απόσπασμα “αποτρόπαιου ηχητικού υλικού” από τη δολοφονία, το οποίο συνέλεξαν οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ομάδας έρευνας, η Σαουδική Αραβία “παρεμπόδισε σημαντικά” τις τουρκικές προσπάθειες να ερευνηθεί η δολοφονία του Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ, όπως είπε, και η ίδια ζήτησε πρόσβαση στην Σαουδική Αραβία, την οποία της αρνήθηκαν.

Η Καγιαμάρντ εξέφρασε τις ανησυχίες της για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και βάση της οποίας 11 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες στο σουνιτικό βασίλειο για τη δολοφονία του Κασόγκι.

Πηγή: Al Jazeera

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ