Οι ΑΧΕΠΑ βοηθούν τις… Παιδικές Καρδιές - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Οι ΑΧΕΠΑ βοηθούν τις… Παιδικές Καρδιές

Τις «παιδικές καρδιές», τον σύλλογο για συγγενείς καρδιοπάθειες της Βόρειας Ελλάδας, στηρίζει το τμήμα ΑΧΕΠΑ «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας δύο θεατρικές παραστάσεις για να συγκεντρώσει έσοδα για την ενίσχυση του έργου του συλλόγου.  Οι θεατρικές βραδιές με φιλανθρωπικό σκοπό διοργανώνονται το Δεκέμβριο με τη συνδρομή της πολυβραβευμένης καλλιτεχνικής ομάδας «Άρατος».

Την Τρίτη και Τετάρτη 10 & 11 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 9 μ.μ., στο Θέατρο «Άνετον» (Παρασκευόπουλου 42, 54640,Θεσσαλονίκη) παρουσιάζεται η πετυχημένη  κωμωδία «Σπαγγέτι αλά Γαλλικά» του Βασίλη Τσικάρα και της θεατρικής ομάδας «Άρατος».

Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που αγαπήθηκε από το κοινό όπου παρουσιάστηκε και έλαβε εξαιρετικές κριτικές. Ο συγγραφέας του, Βασίλης Τσικάρας, έχει βραβευτεί 16 φορές για το έργο του στο θέατρο και στον κινηματογράφο, ενώ η «Άρατος» θεωρείται μια από τις πιο ενεργές καλλιτεχνικές ομάδες της Θεσσαλονίκης. Η τιμή εισόδου στην παράσταση είναι 15 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές».

Το παράρτημα HJ-03 της Θεσσαλονίκης της Παγκόσμιας Ελληνοαμερικανικής Ένωσης των ΑΧΕΠΑ, τονίζει την ανάγκη της εποχής μας για μεγαλύτερη αλληλεγγύη και ενότητα, καθώς οι δύο έννοιες αποτελούν τις ουσιαστικές απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Οι ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκαν από Έλληνες μετανάστες στις 26 Ιουλίου 1922 στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Από τότε οι κύριοι στόχοι τους είναι η διάδοση του Ελληνισμού, η φιλανθρωπία, η ενίσχυση της παιδείας, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας, η ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά, ο ευγενής πατριωτισμός και η διεθνής προώθηση και υποστήριξη των Ελληνικών Εθνικών Θεμάτων.

Η συμβολή των ΑΧΕΠΑ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υπήρξε αξιοσημείωτη. Έργα τους είναι η χρηματοδότηση της ανέγερσης και της λειτουργίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη που έλαβε τιμητικά το όνομα της Ένωσης, η κατασκευή πτέρυγας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα, η χρηματική και υλική βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους του σεισμού στην Κόρινθο, η ίδρυση βρεφονηπιακών σταθμών, βιβλιοθηκών, αγροτικών σχολών, ανάμεσα σε πολλά άλλα, σε όλη την Ελλάδα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ