Οι δημότες της Ν. Προποντίδας ψηφίζουν Μανώλη Καρρά - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Επικαιρότητα Κοινωνία

Οι δημότες της Ν. Προποντίδας ψηφίζουν Μανώλη Καρρά

Λίγο πριν κόψει το νήμα της εκλογής του για ακόμη μια φορά στο δήμο Νέας Προποντίδας, αναγκάστηκε να… φρενάρει απότομα. Ο λόγος για τον εν ενεργεία δήμαρχο Μανώλη Καρρά, ο οποίος για ελάχιστη απόσταση (για ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 0,22%) από το τέρμα, θα χρειαστεί να ξανατρέξει τον ίδιο μαραθώνιο την Κυριακή 2 Ιουνίου επιχειρώντας αυτή τη φορά να φτάσει στο τέρμα.

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Οι πιθανότητες είναι συντριπτικά υπέρ του, καθώς ξεκινάει την κούρσα με… ενισχυμένη την φυσική του κατάσταση και πολύ μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με τον ανθυποψήφιο του.

Με καταμετρημένες τις ψήφους στο σύνολο των εκλογικών κέντρων του δήμου, ο εν ενεργεία δήμαρχος Ε. Καρράς έλαβε 10.342 ψήφους και ποσοστό 49,78%, ενώ ο αντίπαλός του Δ. Τσούφης 9.107 ψήφους και ποσοστό 43,84% επί 22.005 ψηφισάντων και 20.774 εγκύρων.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που οριακά για λίγους μόνο ψήφους δεν του έδωσαν την αυτοδυναμία από τη πρώτη Κυριακή, ο νυν δήμαρχος Νέας Προποντίδας και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Προποντίδα – Σύγχρονος Δήμος Μανώλης Καρράς»,  εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τους ψηφοφόρους του και κάλεσε τους δημότες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

«Ήταν πραγματικά συγκινητικό το γεγονός της ευρείας νίκης που δώσατε στον Συνδυασμό μας ‘’Νέα Προποντίδα – Σύγχρονος Δήμος Μανώλης Καρράς’’», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι σας λάβατε το μήνυμά μας και επιβραβεύσατε το έργο μας, την προσπάθεια που έγινε σε όλους τους τομείς τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς επίσης εκτιμήσατε και τα πρόσωπα των υποψηφίων συμβουλών του συνδυασμού μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καρράς και απηύθυνε κάλεσμα στους δημότες των δημοτικών ενοτήτων Καλλικράτειας, Μουδανιών και Τρίγλιας. «Σας καλώ όλες και όλους να στηρίξετε εκ νέου την παράταξή μας, προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα για ένα σύγχρονο δήμο! Όλοι μαζί λοιπόν εσείς και εμείς συνεχίζουμε με εντιμότητα, με ήθος και πολιτικό πολιτισμό για τη νίκη», κατέληξε στην ανακοίνωση του ο δήμαρχος Προποντίδας.

Μια θητεία γεμάτη έργα

Ο Μανώλης Καρράς  αποφάσισε να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου Προποντίδας στις φετινές εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης έχοντας πίσω του μια θητεία γεμάτη έργα υποδομής και αναπλάσεις σε κάθε γωνιά του δήμου.  Άλλωστε, ο δήμος Νέας Προποντίδας βρίσκεται τρίτος σε απορρόφηση κονδυλίων στην κατάταξη των μικρών δήμων στην Ελλάδα και πρώτος στην αξιοποίηση  του προγράμματος  «Φιλόδημος».  Στη Νέα Καλλικράτεια και στα Νέα Μουδανιά έγιναν σειρά έργων ανάπλασης, οδοποιίας και υποδομών που ήταν ικανά να φέρουν εκατοντάδες τουρίστες στην περιοχή και να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, ενισχύθηκαν οι κοινωνικές δομές, οι σχολικές μονάδες, αξιοποιήθηκαν κοινοτικά κονδύλια, προγραμματίσθηκαν έργα αντιπλημμυρικά και φράγματα, στάδια για αθλοπαιδιές και τέθηκαν οι βάσεις για τη νέα περίοδο διοίκησης του δήμου, στην οποία, όπως δεσμεύεται η δημοτική αρχή, θα ολοκληρωθούν όσες  πολιτικές βρίσκονται σε εξέλιξη (όπως άρδευση και ύδρευση) και θα εγκαινιασθούν και οι επόμενες για την διαχείριση του περιβάλλοντος, των υδάτινων πόρων, τις νέες τεχνολογίες την εισαγωγή της τηλεματικής.

Ο Μανώλης Καρράς, άλλωστε, διαθέτει πολυετή εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, η οποία αρχίζει στα τέλη του 1999 όταν εξελέγη  δημοτικός σύμβουλος και το 2014, εξελέγη  δήμαρχος στη Νέα Προποντίδα.

Στις φετινές εκλογές διεκδίκησε τη θέση του δημάρχου με ένα ανανεωμένο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, αποτελούμενο από ικανά πρόσωπα απ’ όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους φιλοδοξώντας να αναγάγει το δήμο Νέας Προποντίδας, όπως έχει επισημάνει, σε «πρώτο και καλύτερο δήμο στη Χαλκιδική κι από τους πρώτους της χώρας μας».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ