«Οι Ελληνίδες διαθέτουν τα εφόδια για την επιτυχία» - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

«Οι Ελληνίδες διαθέτουν τα εφόδια για την επιτυχία»

Της Φιλίππα Βλαστού

Η Έλενα Ρουσάκη είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι ένας άνθρωπος μπορεί να έχει περισσότερες από μια ιδιότητες και να τις διεκπεραιώνει σε άψογο βαθμό. Άλλωστε όπως έχουν αποδείξει και μελέτες οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα χαρακτηρίζοντας τες ως «multitasking», έννοια η οποία ταιριάζει απόλυτα στην κα Ρουσάκη.

Όντας πολυπράγμων η κα Ρουσάκη ήδη από την εποχή των προτυπτιαχιακών της σπουδών κατάλαβε ότι δεν της αρκούσε να αποκτήσει απλά ένα πτυχίο και να έχει μια επαγγελματική αποκατάσταση. Αυτό που ήθελε ήταν να διευρύνει τις γνώσεις της και να ασχοληθεί με όσα περισσότερα πράγματα μπορεί. Με σπουδές στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και στο marketing εισήλθε στον χώρο της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, εργονομίας και ανθρωπομετρίας φοιτώντας στο Wigan and Leighcollege στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πλέον το όνομα της κα Ρουσάκη είναι από τα πιο γνωστά στον χώρο του interior design στη Θεσσαλονίκη και στην ανακατασκευή- επανάχρηση κτιρίων στον τομέα της αρχιτεκτονικής. Παρά τον φόρτο εργασίας της παράλληλα είναι ενεργό μέλος σε κοινωνικούς φορείς- συλλόγους και σε Δ.Σ. συλλόγων, όπως: στο σύνδεσμο Σ.Ε.Γ.Ε., στο σύνδεσμο επιχειρηματιών γυναικών Ελλάδας, στο σύλλογο γυναικών χωρίς σύνορα, στην ένωση σωματίων χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης και στον σύλλογο φίλων του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης. Επιπλέον, διατελεί διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του  Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας για την Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει μαζί με τον αρχιτέκτονα Κυριάκο Κατέχη το εκπαιδευτικό εργαστήριο αρχιτεκτονικής «archiΖΩ», στο οποίο διδάσκεται στα παιδιά και στους εφήβους η αγάπη για την αρχιτεκτονική, την καλαισθησία και τον πολιτισμό.

 «Στηρίζω τη γυναικεία επιχειρηματικότητα»

Όσον αφορά στην γυναικεία επιχειρηματικότητα στον κατασκευαστικό κλάδο, όπου δραστηριοποιείται η ίδια επαγγελματικά, μιλώντας στην Karfitsa, εξήγησε ότι: «η συμμετοχή των γυναικών, αν και αυξήθηκε την τελευταία δεκαετία, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Η επιχειρηματική δράση στο σύνολο σχεδόν του εν λόγω κλάδου ανήκει αποκλειστικά στους άνδρες». Μάλιστα, η ίδια συμπλήρωσε πως «η επιχειρηματικότητα ως έννοια συνδέεται άμεσα με την τεχνογνωσία και την καινοτομία. Στη σύγχρονη εποχή παρατηρείται αύξηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς οι γυναίκες μοχθούν για να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, τολμούν, ρισκάρουν, καινοτομούν, διαχειρίζονται και προωθούν ενεργά τις επιχειρήσεις τους, εμπλουτίζοντας την εθνική και την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Μάλιστα πρόσθεσε πως: «οι Ελληνίδες διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες, καθώς και τη φαντασία και δημιουργικότητα για να έχουν επιτυχία στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες».

Τέλος, σε όσα νέα παιδιά βρίσκονται στο ξεκίνημα της ζωής τους, η ίδια τους συμβουλεύει «να προσπαθήσουν να πραγματώσουν τον εαυτό τους, να αγωνιστούν σκληρά για να πετύχουν τους στόχους τους, με πίστη στον σκοπό τους και με αυτοπεποίθηση. Να χαίρονται την ομορφιά της ζωής, να βιώνουν και να προάγουν τις ανθρώπινες αξίες και να θυμούνται πάντα τα λόγια του Περικλή: ‘’Οι άριστοι των ανθρώπων αναδεικνύονται από τα έργα’’».

 

 

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ