Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στον πολιτισμό - Karfitsa.gr
Άρθρα Πολιτική

Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στον πολιτισμό

Γράφει ο Κομνηνός Γεώργιος*

Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στον καλλιτεχνικό χώρο, από τα μέτρα περιορισμού που λαμβάνει η Κυβέρνηση, έχουν φέρει σε δυσχερή θέση τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό.

Με τα μέτρα που παρθήκαν για τις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι του 2020, το σίγουρο είναι ότι καταδικάζουν σε θάνατο την ελληνική παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Εγώ δε θα αναφερθώ για τα οικονομικά προβλήματα που θα επιφέρουν αυτά τα μέτρα. Νομίζω ότι είναι εύκολο να καταλάβει ο οποιοσδήποτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που η δουλειά τους και το εισόδημα τους είναι εποχιακό και περιμένουν το καλοκαίρι να συντηρήσουν οικογένειες.

Σε μια εποχή που άλλοι οι λαοί οικειοποιούνται ξένες παραδόσεις, εμείς θα έπρεπε να διατηρήσουμε τη δίκη μας, και πάροχος θα έπρεπε να είναι η εκάστοτε κυβέρνηση, που με την βοήθεια της αλλά και την παρότρυνση της, θα πρέπει να είναι δίπλα σε αυτό το λειτούργημα που επιτελούνε.

Δυστυχώς, η αίσθηση που μας δίνει, είναι τουλάχιστον αδιαφορία.

Όταν δεν μπορείς να βιοποριστείς, δυστυχώς στρέφεσαι σε κάτι άλλο επαγγελματικά για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου, που αυτό σημαίνει ότι αποχωρείς από ένα χώρο που αγαπάς, μου είχε πει ένας καλλιτέχνης.

Γι΄ αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη να βρει μια λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Εμείς ως Ελληνική Λύση, του προτείνουμε να πάρει να ίδια μέτρα που πήρε για τις Τράπεζες τα super market της λαϊκές αγορές και τους δημόσιους φορείς.

Α. Απόσταση 2 μέτρων ανά άτομο με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας ( μάσκα – γάντια )

Β. Η εκδήλωση να γίνεται πάντα σε χώρους ανοιχτούς και ελεγχόμενους για τον αριθμό προσέλευσης.

Για αυτό προτείνουμε η διεξαγωγή να γίνεται σε ανοιχτά θέατρα, γήπεδα αλλά και αυλές μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων ή σε χώρους διαμορφωμένους με ελεγχόμενη είσοδο.

Δεν είναι μόνο ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις θυμόμαστε και τιμούμε τις ρίζες μας, αλλά μετράει και στην ψυχολογική ανάταση μας, που αυτών τον καιρό έχει πέσει λόγω κορονοϊού.

Δε σεβαστήκατε το Πάσχα των Ελλήνων σεβαστείτε τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Στηρίξτε τη βιωσιμότητα των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Στηρίξτε τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του.

*ο Κομνηνός Γεώργιος είναι  Τομεάρχης πολιτισμού, Ελληνική Λύση Κυριάκος Βελόπουλος

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ