Οι θαυματουργές εφαρμογές του λεμονιού στο καθάρισμα του σπιτιού - Karfitsa.gr
Ευ Ζην

Οι θαυματουργές εφαρμογές του λεμονιού στο καθάρισμα του σπιτιού

Τα λεμόνια έχουν πολλές χρήσεις από την μαγειρική έως και το καθάρισμα, αρκεί να ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιήσεις.  Ο χυμός του λεμονιού όμως μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές στην κουζίνα μας λειτουργώντας ως φυσικό καθαριστικό.

Φούρνος μικροκυμάτων

Κόψτε ένα λεμόνι σε κύβους και βάλτε το σε ένα μπολ με νερό. Τοποθετήστε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά. Αφαιρέστε το μπολ και σκουπίστε το εσωτερικό με ένα μαλακό πανί.

Ψυγείο

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά καθαρίζετε το ψυγείο σας δυσάρεστες οσμές μπορεί να υπάρχουν πάντα. Στύψτε ένα λεμόνι σε ένα σφουγγάρι και τοποθετήστε το στο εσωτερικό του ψυγείου για μερικές ώρες. Θα απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές.

Σχάρα ψησίματος

Τα καθαριστικά σχάρας περιέχουν συχνά σκληρές χημικές ουσίες. Αλλά εάν θέλετε να αφαιρέσετε τη σκουριά και να απολυμάνετε τη σχάρα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό λεμόνι. Ακριβώς κόψτε τον στη μέση και τρίψτε την σχάρα.

Τουαλέτα

Μπορείτε να ρίξετε ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Αφήστε το να καθίσει για μερικά λεπτά πριν συνεχίσετε με τον καθαρισμό.

Έντομα

Πολλά μικρά έντομα όπως τα μυρμήγκια, οι κατσαρίδες και οι ψύλλοι, μισούν τη μυρωδιά του λεμονιού. Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού γύρω από ρωγμές και ανοίγματα όπου μπορεί να μπουν. Για επιπλέον άμυνα, σφουγγαρίστε τα πατώματά σας με διάλυμα χυμού τεσσάρων λεμονιών και ½ λίτρου νερού.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ