, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι λάμπες του περιφερειακού αντικείμενο επιστολής των Βιομηχάνων της Θεσσαλονίκης

Το «καμπανάκι» για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους χρήστες της εσωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας του ανεπαρκούς φωτισμού, «χτυπά» το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη  Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων, Ιωάννη Γιώργο και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας. Με την επιστολή του, το ΕΒΕΘ περιγράφει τη δραματική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα μια από τις πλέον βασικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για τη βελτίωση της κατάστασης.
«Ως γνωστό, η εσωτερική περιφερειακή οδός αποτελεί σημαντικότατο οδικό άξονα της πόλης μας που αποφορτίζει την κίνηση των οχημάτων στο κέντρο και εξασφαλίζει πολύτιμο χρόνο σε χιλιάδες πολίτες, που τη χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους», επισημαίνει το ΕΒΕΘ και προσθέτει: «Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα ελλοχεύει ο κίνδυνος οδικών ατυχημάτων, λόγω μη επαρκούς φωτισμού της συγκεκριμένης οδού, καθώς πολλοί λαμπτήρες δεν λειτουργούν και χρήζουν άμεσης αντικατάστασης».
Κλείνοντας την επιστολή του το ΕΒΕΘ ζήτησε από την Περιφέρεια «να ληφθεί μέριμνα, για την άμεση αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος».
Άμεση ήταν η απάντηση της Περιφέρειας μέσω του Γραφείου Γενικού Διευθυντή Προγραμματισμού και Υποδομών, Απόστολο Γιάντση που γνωστοποιεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδιεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων της ΠΚΜ) πως «θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι ανάλογες απαιτούμενες παρεμβάσεις κατά προτεραιότητα», αφού «η εσωτερική περιφερειακή οδός έχει το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο σε όλη την ΠΚΜ και προφανώς πρέπει να φωτίζεται για λόγους οδικής ασφάλειας των εποχούμενων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.