Οι προτάσεις για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση του ΕΕΘ - Karfitsa.gr
Οικονομία Ροή

Οι προτάσεις για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση του ΕΕΘ

Τις προτάσεις  τους  για την εξέλιξη του τουρισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανάπτυξαν επιχειρηματίες και  φορείς του Τουρισμού  στην ημερίδα που διοργάνωσε η  Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του ΕΕΘ στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός.

Στόχος την εκδήλωσης σύμφωνα με τον πρόεδρο  της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης του ΕΕΘ Νίκο Νικολόπουλο  ήταν να εξεταστούν όλα τα θέματα, τόσο οι θετικές πλευρές όσο και εκείνα που χρειάζονται βελτίωση. “Στο επιμελητήριο πιστεύουμε ότι σχεδόν η μισή αγορά της Θεσσαλονίκης τρέφεται από την εκτίναξη της τουριστικής ανάπτυξης που σημειώνεται στην πόλη, οπότε συζητάμε για όσα πρέπει να διορθώσουμε  ή χρειάζεται να αλλάξουμε και πώς θα γίνει η τουριστική οικονομία, πρώτη στο ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης”, σημείωσε ο κ.Νικολόπουλος.

Στο γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί πλέον πόλο έλξης  για πολλές εθνικότητες και νέες αγορές  αναφέρθηκε η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου η οποία έδωσε έμφαση στα  δύο μεγάλα συνέδρια που αναμένει η πόλη τον Οκτώβριο. Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διαχειριστικών Αρχών (1-4 Οκτωβρίου) που θα φέρει στην πόλη 1000 συνέδρους και επιπλέον τουλάχιστον άλλα χίλια άτομα. Για το συνέδριο αυτό μάλιστα, είπε ότι σχεδιάζουν συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο, για να παρέχονται προνόμια ή εκπτώσεις στους συμμετέχοντες που θα αγοράζουν προϊόντα από τη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη. Η δεύτερη διοργάνωση θα γίνει στις 9 – 12 Οκτωβρίου, Είναι η 8η Διεθνής Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού, που οργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.
“ Η Θεσσαλονίκη έχει κάνει μια προσπάθεια να παίξει κομβικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη όλης της περιφέρειας”, σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος. “ Είναι ζητούμενο να αυξηθούν περαιτέρω οι υποδομές της αλλά εκτιμώ ότι η ανάπτυξη του θαλάσσιου μετώπου θα φέρει την επόμενη δεκαετία μια πρωτόγνωρη ανάπτυξη για την περιοχή. Συνδυαστικά πάντα με τις στρατηγικές επενδύσεις που γίνονται στο κομμάτι του λιμανιού του αεροδρομίου και φυσικά του σιδηροδρόμου”, υπογράμμισε ο κ.Θάνος.

Ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας μίλησε για την τουριστική ανάπτυξη που σημειώθηκε στην πόλη την τελευταία 7ετία και αναφέρθηκε στην προβολή που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια από το διεθνή Τύπο, χωρίς να πληρώσει ο δήμος χρήματα για κάποια καταχώρηση ή διαφήμιση: “ Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν δημοσιεύματα στα media του εξωτερικού και σε περιοδικά και σε εφημερίδες που κατά τη γνώμη μου (αν ήταν πληρωμένα) θα ξεπερνούσαν το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Εμείς το πετύχαμε  χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ”, είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι η διαφορετική αντίληψη της τουριστικής πολιτικής, το διαφορετικό τουριστικό αφήγημα  και οι διάφορες θεματικές που αναδείχθηκαν από τις δράσεις του δήμου τράβηξαν το ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Στο Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων της Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης (TCB) αναφέρθηκε ο πρόεδρος του TCB Γιάννης Ασλάνης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος ιδρύθηκε το 2014 από μια ομάδα επαγγελματιών του τουρισμού σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο κ Ασλάνης αναφέρθηκε στα στοιχεία επισκεψιμότητας των δύο  τουριστικών περιπτέρων που διαθέτει η πόλη σύμφωνα με τα οποία για το διάστημα από Ιούνιο μέχρι 10 Σεπτεμβρίου τα επισκέφτηκαν 16.846 άτομα από διάφορες χώρες. Οι χώρες   προέλευσης των τουριστών που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα  είναι κατά σειρά η Γερμανία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Ιταλία και η Αγγλία.

Τη δημιουργία ΚΕΠ τουρισμού  που θα βοηθήσει τους επενδυτές στην πόλη πρότεινε ο  Ανδρέας Παπαμίμικος   Ιδρυτής & Ιδιοκτήτης Rhetor Law Firm.

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ