Οι τέσσερις «σωματοφύλακες» του Μητσοτάκη στη μάχη της ελληνικής οικονομίας - Karfitsa.gr
Πολιτική

Οι τέσσερις «σωματοφύλακες» του Μητσοτάκη στη μάχη της ελληνικής οικονομίας

Στο Μέγαρο Μαξίμου, παράλληλα με την τρέχουσα διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, στρέφουν το βλέμμα τους στην «επόμενη μέρα» και κυρίως στον σχεδιασμό για την ταχύτερη δυνατή ανάταξη της οικονομίας. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, κομβικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι αποφάσεις που θα λάβει συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση με επίκεντρο την πρόταση εννέα ηγετών, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την έκδοση ευρωομολόγου.

Κρίσιμη για τις περαιτέρω εξελίξει θεωρείται η μεθαυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, ενόψει της οποίας εργάζονται εντατικά, υπό τις οδηγίες του κ. Μητσοτάκη, τέσσερις «σωματοφύλακες» του πρωθυπουργού: ο κ. Μιχάλης Αργυρού, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που εκπροσωπεί την Ελλάδα στα Euroworking Group, ο κ. Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, η κ. Ελένη Σουρανή, διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του κ. Μητσοτάκη, και ο κ. Ιωάννης Βράιλας, μόνιμος αντιπρόσωπος τnς χώρας στην Ε.Ε.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Καθημερινή» η Αθήνα κινείται σταθερά στη γραμμή της έκδοσης ευρωομολόγου, αλλά με δεδομένη την αρνητική στάση του Βερολίνου, εξετάζει με προσοχή και άλλα εναλλακτικά σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, υπό την αίρεση ότι δεν οδηγούν σε πιστοληπτική γραμμή και άρα σε μνημόνιο τα κράτη-μέλη που θα επωφεληθούν: συγκεκριμένα, αναφορά γίνεται στην αξιοποίηση του ESM – για τον οποίο ήδη διαφαίνεται ένας γαλλογερμανικός συμβιβασμός.

Επίσης, στην αξιοποίηση πόρων της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και στη χρησιμοποίηση ποσού ύψους 20 δισ. για την ενίσχυση επιχειρήσεων που έπληγησαν, τα οποία με μόχλευση μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 200 δισ. Και, τέλος, στην περαιτέρω ενίσχυση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και στη συνέχεια τη μεταφορά πόρων ώστε να ενισχυθούν χώρες που έπληγησαν περισσότερο από την κρίση.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ